Start met typen om te zoeken

Onderhoud & reparatie

Wil je zorgeloos blijven genieten van je fiets? Zorg er dan voor dat jouw fiets regelmatig een service & onderhoudsbeurt krijgt. Wil je direct een afspraak inplannen voor onderhoud of een reparatie aan jouw fiets? Neem dan contact met ons op.

Hoe lang ben ik mijn fiets kwijt voor reparatie?

Heb je een afspraak gemaakt voor een reparatie aan je fiets? Dan proberen we deze dezelfde dag gerepareerd te hebben. De meeste onderdelen zijn voorradig, waardoor we snel kunnen schakelen. Mocht er onverhoopt iets niet op voorraad zijn, dan nemen we contact met je op.

Wat kost een reparatie?

De kosten zijn sterk afhankelijk van de werkzaamheden en de onderdelen die vervangen dienen te worden. Wij geven altijd een prijsindicatie af alvorens we overgaan tot reparatie.

Wat is een eerste servicebeurt?

Een eerste servicebeurt is erg belangrijk voor je nieuwe fiets. Het is namelijk gebruikelijk dat er speling ontstaat op bewegende onderdelen door het gebruik van de fiets. Tijdens een eerste servicebeurt controleren wij de fiets op deze onderdelen en zorgen we ervoor dat alles weer goed wordt afgesteld. Zo voorkom je slijtage en kun je langer van jouw nieuwe fiets genieten.

Wat kost een eerste servicebeurt?

Wanneer je bij ons een nieuwe fiets koopt dan krijg je van ons een eerste servicebeurt. Deze dien je uit te laten voeren na ongeveer 1000 km. Heb je online een fiets gekocht? Dan is het mogelijk om met jouw fiets naar Emmen te komen voor een servicebeurt. Lukt dit niet? Dan kunnen we de fiets halen en brengen. De haal- en brengservice kost €125,-.

Wat kost een onderhoudsbeurt?

Wij rekenen €85,- voor een onderhoudsbeurt aan een e-bike, stadsfiets, racefiets of een mountainbike. Voor bakfietsen, revalidatiefietsen en tandems rekenen wij €125,-.

Shimano versnellingsnaaf + onderhoudsbeurt
De versnellingsnaaf wordt in een dompelbad gelegd en je fiets krijgt een uitgebreide onderhoudsbeurt. De kosten bedragen €165,- voor e-bikes en stadsfietsen. Voor bakfiesten, revalidatiefietsen en tandems rekenen we €195,-

Komt er tijdens de onderhoudsbeurt naar voren dat er onderdelen vervangen dienen te worden? Dan nemen wij altijd telefonisch contact met je op, zodat we de kosten en de keuze in onderdelen kunnen bespreken.

Hoe vaak heeft mijn fiets een onderhoudsbeurt nodig?

Je hebt langer plezier van jouw fiets wanneer je minimaal 1x per jaar een onderhoudsbeurt laat uitvoeren. Fiets je meer dan 5000 km per jaar? Dan raden wij het aan om 2x per jaar een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren.

Wat gebeurt er tijdens een onderhoudsbeurt?

Fietsunie zorgt ervoor dat je veilig en comfortabel kunt blijven fietsen. Daarom voeren wij zeer uitgebreide onderhoudsbeurten uit. Of je nu een tweedehands fiets of een nieuwe fiets hebt. Iedere fiets krijgt dezelfde aandacht. Wij beschikken over moderne werkplaatsen en hebben meerdere vakmensen in dienst. Tijdens een onderhoudsbeurt in onze werkplaats worden de volgende punten gecontroleerd:

  • de werking van de remmen, versnelling, aandrijving en verlichting
  • de banden en de spaken worden gecontroleerd en op spanning gebracht
  • speling op het balhoofd, de trapas en de wiellagers worden gecontroleerd en afgesteld
  • alle bouten en moeren worden gecontroleerd en eventueel vastgedraaid
  • alle aluminium op aluminium delen worden ingevet
  • de stuurpen en pedalen worden los gehaald en ingevet
  • bij E-bikes worden software updates uitgevoerd
  • bij E-bikes doen wij standaard een accutest

Wij maken de fiets helemaal schoon, ook onder de spatborden en de kettingkast. De ketting en de tandwielen worden schoongemaakt met Biologische warmwater ontvetter. Door hier gebruik van te maken besparen we het milieu en kunnen onze medewerkers gezonder werken. Na het reinigen en schoonmaken zetten we jouw fiets helemaal in de wax, waardoor je fiets er weer als nieuw uit ziet.