Start met typen om te zoeken

Baby- en peuterschalen

Wil je jouw baby of peuter veilig en comfortabel vervoeren in een bakfiets? Dan is een babyschaal of een peuterstoel een handige bakfiets accessoire. Melia is het bekendste merk op het gebied van peuterstoelen en babyschalen. Beide soorten schalen zijn eenvoudig in vrijwel iedere bakfiets te plaatsen met behulp van los verkrijgbare bevestigingssets. De babyschalen en peuterstoelen van Melia zijn overigens ook goed te bevestigen in de meeste fietskarren.

Lees verder
Sluiten
7 resultaten
Fietsunie

Heb je een vraag over een product?

Welke fiets past het allerbeste bij jou? Vraag het ons gerust!
Vraag het ons
Melia | Peuterstoel Comfort 3P | Zwart | 7-18 Maand
Leverbaar vanaf 16 juli 2024
Fietsunie

Heb je een vraag over een product?

Welke fiets past het allerbeste bij jou? Vraag het ons gerust!
Vraag het ons
Voor 16:00 besteld,
Vandaag verzonden
Onze klantenservice staat
6 dagen in de week klaar
Alle fietsen met volle accu
Rijklaar geleverd
Wij maken jouw eigen
fiets elektrisch!

Voor welke leeftijd is de Melia babyschaal geschikt?

De Melia babyschaal is geschikt voor baby’s van circa 2 tot 9 maanden oud. Wij raden het echter aan om voor pasgeboren baby's gebruik te maken van jouw eigen Maxi-Cosi in combinatie met een bijpassende bakfiets adapter. Dit is de veiligste keuze om een baby te vervoeren. Ongeacht het merk of soort bakfiets je hebt. Er zijn voor alle soorten bakfietsen speciale adapters verkrijgbaar, waarmee je een Maxi-Cosi bevestigt. Is jouw baby al iets ouder? Dan kun je de Melia babyschaal veilig gebruiken.

Wat is het verschil tussen een Melia babyschaal en een peuterstoel?

  • Een babyschaal is gemaakt voor kinderen tussen de 2 en 9 maanden
  • Een peuterstoel is gemaakt voor kinderen tussen de 7 en 18 maanden
  • Een babyschaal heeft de rugleuning iets meer naar achteren ten opzichte van de peuterstoel
  • Een babyschaal heeft een maximaal draagvermogen van 15 kg en een peuterstoel kan 25 kg dragen

Hoe bevestig je een Melia babyschaal of peuterstoel in een bakfiets?

Hoe je een babyschaal of peuterstoel bevestigt is afhankelijk van de soort schaal en stoel, maar ook van uw bakfiets. Een houten bakfiets vergt namelijk een andere bevestiging dan een bakfiets met bak van EEP bijvoorbeeld. Ook behoeft een driepuntsgordel weer een andere bevestiging dan een met vijf punten. Kijk daarom altijd eerst naar deze factoren voordat je een bevestigingsset aanschaft. Heb je eenmaal de juiste set in handen, dan staan de exacte stappen die je moet volgen duidelijk in de instructies hiervan. Mocht je er alsnog niet uitkomen, dan kun je altijd contact opnemen met de professionals van Fietsunie.nl

Hoe plaats je een Melia peuterschaal in een Urban Arrow bakfiets?

In de Urban Arrow bakfiets zitten standaard schroefgaten, waardoor je de peuterschaal altijd op de juiste plek plaatst. Let er wel op dat je de juiste bevestigingsset aanschaft, want je hebt de keuze uit een 3-punts- of 5-puntsgordel.

Wat is het verschil tussen een 3-punts en een 5-punts veiligheidsgordel?

Een 3-puntsgordel en een 5-puntsgordel zijn beide veiligheidsgordels die worden gebruikt om kinderen te beschermen in voertuigen, maar ze hebben enkele belangrijke verschillen in hun ontwerp en functie, maar ze hebben enkele belangrijke verschillen in hun ontwerp en functie, namelijk het aantal punten waarmee de gordels worden bevestigd en de veiligheid die ze bieden. Hieronder geven we wat uitgebreider aan wat deze verschillen precies inhouden.

  • 3-puntsgordel: Een 3-puntsgordel heeft drie bevestigingspunten: één over de heupen en één over elke schouder van de persoon die hem draagt. Dit vormt een "Y"-vormig patroon en is het meest gebruikelijke type veiligheidsgordel.
  • 5-puntsgordel: Een 5-puntsgordel heeft vijf bevestigingspunten. Naast de punten over de heupen en de schouders, heeft het ook twee extra punten die over de dijen van het kind lopen. Dit zorgt voor extra fixatie van het lichaam en wordt vaak gebruikt in high-performance autostoeltjes of peuterschalen voor kinderen.

Veiligheid: over het algemeen biedt een 5-puntsgordel meer veiligheid en bescherming dan een 3-puntsgordel. Dit komt doordat de extra bevestigingspunten over de dijen en het bekken voorkomen dat het kind onderuit schuift of uit de gordel glijdt bij een botsing. Het belangrijkste doel van zowel 3-puntsgordels als 5-puntsgordels is om kinderen veilig te vervoeren en te beschermen bij een ongeval of abrupte stops.

Kies uit verschillende covers voor je peuterstoel

Het voordeel van Melia is dat ze losse covers hebben voor zowel de peuterstoelen als de babyschalen. Zo kun je ze makkelijk wisselen en uitwassen om je stoel schoon te houden. Welke soorten covers zijn er verkrijgbaar? Je hebt de keuze uit een zachte schaap-cover van katoen, een imitatie lederen cover in het bruin, een raincover en de 4-seizoenen cover in de kleur zwart. De 4 seizoenen cover is gemaakt van waterafstotend en ademend materiaal. Alle covers zijn afneembaar en uitwasbaar, zodat je de babyschaal of peuterstoel heerlijk schoon en fris kunt houden.

Waarom kiezen voor een Melia peuterstoel?

Een peuterstoel biedt meer comfort en stabiliteit tijdens de rit en kan gebruikt worden in een bakfiets, bolderwagen of fietskar. De Melia peuterschaal is vervaardigd uit EPS en is erg licht van gewicht. EPS is een soort hard piepschuim en heeft een dempende werking. De Melia peuterstoel is geschikt voor kindjes die al goed rechtop kunnen zitten. Meestal wordt de peuterstoel in gebruik genomen wanneer het kindje 7 of 8 maanden oud is en kan het gebruikt worden totdat je kindje circa 18 maanden oud is. Hij is in elk geval geschikt voor kinderen tot 100 cm en is belastbaar tot 25 kg.

Peuterstoel of babyschaal online bestellen?

Wil je een peuterstoel of babyschaal online bestellen? Bij Fietsunie heb je een ruime keuze in Melia producten. Wij leveren veelal vanuit voorraad, waardoor je meestal de volgende werkdag jouw bestelling al in huis hebt. Wil je een Melia product bestellen dat niet in onze webshop staat? Neem dan contact met ons op, want wij kunnen het gehele assortiment Melia bestellen.