Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
🚀 Het is BLACK FRIDAY 'SUPER SALE' bij Fietsunie! 20% korting op accessoires!

Fietsunie: Van bedrijfsloods tot grootste E-bike specialist van Nederland!

Opgericht in 2006, de voormalige eigenaar ging vanuit passie voor elektronica en fietsen experimenteren met het elektrisch maken van zijn eigen mountainbike. Dit gebeurde met veel power en snelheden tot wel 100km/h! Door de interesse van vrienden en kennissen groeide dit al snel uit tot een klein bedrijf. Voor een grote groep fanatiekelingen werden er mountainbikes voorzien van een elektromotor.

Door deze ontwikkeling kwam er ook vraag om gewone stadsfietsen en woon/werk verkeer fietsen om te bouwen naar een legale E-bike. Zo begon het bedrijf te onstaan en groeiden we van 100 ombouw sets in 2009 tot wel 5000 ombouwsets in 2019. In 2013 kwam er een samenwerking met Bafang, een grote fabrikant van elektrische fiets motoren. Deze motor won snel aan populariteit en sinds 2015 leveren wij ook de elektrische ondersteuning aan gerenommeerde fietsfabrikanten in Europa.

De webshop sinds 2008

Naast een grote winkel is er sinds 2008 al een webshop. Deze eerste webshop was een beetje rommelig en niet echt overzichtelijk. Sinds 2015 maken wij een enorme groei mee in de online verkoop. In 2016 vonden wij het dan ook tijd om over te stappen naar een vernieuwde webshop. Wij werken elke dag weer hard om zo altijd de beste service te kunnen bieden voor onze klanten. Wij hebben dan ook het grootste aanbod elektrische Bafang onderdelen van Nederland! In 2018 kwam er weer een nieuwe lay-out van de webshop en tevens blijft ons assortiment alsmaar uitbreiden. 

Hulp bij ombouwen: de werkplaats van Fietsunie

Naast de winkel en een webshop heeft Fietsunie nog een onmisbaar onderdeel, de werkplaats! Nadat de vorige eigenaar en de huidige eigenaar zelf al honderden fietsen hadden omgebouwd naar elektrisch, kwam in 2015 de eerste monteur in dienst. En dat groeide snel, erg snel. Op dit moment werken er zelfs al 5 mensen enkel in de werkplaats! 

De werkplaats bestaat uit vier onderdelen: onderhoud, reparatie, nieuwe fietsen en de ombouw naar elektrisch. Bij onderhoud wordt jouw fiets weer in topconditie gebracht en bij reparatie wordt jouw fiets gerepareerd waar nodig. Bij nieuwe fietsen worden fietsen na aankoop direct compleet rijklaar gemaakt. Bij de ombouw naar elektrisch worden echt alle soorten en maten fietsen omgebouwd tot een elektrische variant. Wil je direct een afspraak maken klik dan hier.

De E-bike store sinds 2017

Nu is een bedrijfsloods buiten het centrum niet helemaal ideaal, maar het heeft een groot voordeel: ruimte. Nadat we uit de bedrijfsloods groeiden verhuisde Fietsunie in 2015 naar een winkelpand aan de rand van centrum van Emmen. Tevens ging dit gepaard met de overname door de huidige eigenaar Thijs Bloemendal. In dit winkelpand konden wij onze klanten vele malen beter bedienen en te woord staan. Ook de vindbaarheid was een stuk beter. Tevens kregen wij steeds meer vraag naar E-bikes. Na ongeveer een half jaar van groei bleek zelfs dat dit pand niet groot genoeg was. Er volgde in januari 2017 weer een verhuizing naar het huidige winkelpand aan de Wilhelminastraat in Emmen. Dit pand van ruim 1000m² stond al enkele jaren leeg en sloot precies aan bij onze toekomstvisie. Sinds de verhuizing zijn wij ook een volwaarde fietsenwinkel die enkel E-bikes verkoopt. Wij denken dat hier de toekomt ligt en wij willen ons enkel focussen op datgene waar wij goed in zijn, namelijk E-bikes! Wij willen dan ook de beste E-bike store zijn met kwaliteit hoog in het vaandel. Wij kiezen niet voor aantallen maar voor de beste oplossing voor de klant. Dit betekent de juiste afstelling, advies, en montage!

De meest flexibele groothandel

Naast alle bovengenoemde afdelingen hebben wij ook een groothandel. Wij leveren aan ongeveer 200 fietsenwinkels, voornamelijk in Nederland en Belgie. Deze winkels bouwen zelf fietsen om naar elektrisch, of verkopen onze onderdelen zoals motoren, laders en accu’s. Ook leveren wij aan een aantal fietsfabrikanten in Europa de complete elektrische ondersteuning op basis van OEM. Doordat wij direct samenwerken met Bafang en een eigen vestiging hebben in China, genieten wij van gunstige voorwaarden die wij kunnen vertalen naar lagere prijzen voor de klant.

De geschiedenis van Fietsunie

2008

 • Oprichting Elektrische Fiets Unie / E.F.U.
 • Start webshop www.fietsunie.nl
 • 1 medewerker partime

2013

 • Samenwerking met Bafang. De grootste naafmotor fabrikant ter wereld. O.a. bekend van de fietsmerken (Cortina, Stella, Qwic, Amslod, Gazelle, Sparta)
 • 1 medewerker partime

2015

 • Overname huidige eigenaar en verhuizing naar een andere locatie in Emmen. Door de overname in 2015 zijn wij verder gegaan als webshop en winkel. Door de openingstijden en verzendtijden van online orders aan te passen volgde een snelle groei in webshop orders. 
 • 2 collega's

2016

 • Ontwikkeling website en uitbreiding assortiment.
 • In dit jaar hebben wij ons eigen merk E-Drive elektric bicycle systems gelanceerd. Deze producten bieden wij aan bij fietsenwinkels en aan consumenten via onze webshop en afhaalmagazijn.  
 • Lancering vernieuwde webshop. 
 • 3 collega's

2017

 • Verhuizing naar een grotere locatie. Door de stormachtige groei die wij mee maken vanaf 2015 moesten wij al snel kijken naar een grotere locatie. Met deze verhuizing zijn wij uitgebreid naar 1000m² met een fysieke E-bike store. Waar wij gestart zijn met de verkoop van elektrische fietsen. 
 • 4 collega's

2018

 • Gestart met OEM en ODM leveren van E-Drive systemen aan gerenommeerde Fietsfabrikanten in Europa. Door onze flexibiliteit en kennis over ebike systemen zijn wij een trouwe partner voor een aantal gerenommeerde merken in Europa. 
 • Lancering vernieuwde webshop layout.
 • 5 collega's

2020

 • In dit jaar zijn al onze E-Drive ebike systemen voorzien van de juiste keuringen zoals voorgeschreven worden voor de EPAC en EU normen. Onze producten voldoen onder andere aan de volgende eisen. CE, RHOS, EMC, EMC IEC/EN 60601-1-2, EN 15194:2017, EN 62133-2:2017.
 • Doordat onze systemen getest zijn en voldoen aan deze certificaten. Kunnen onze producten worden toegepast als medisch hulpmiddel. De keuring voor deze EMC IEC/EN 60601-1-2 test. Is vele malen intensiever als de gebruikelijke EMC test.
 • 8 collega's

2021

 • Splitsing E-bike store / Webshop. Vanaf januari 2021 hebben wij al onze webshop en groothandels activiteiten verhuisd naar een grote locatie in Emmen. Hiermee zetten wij de volgende stap richting het leveren en het professionaliseren van onze E-Drive systemen voor onze zakelijke klanten en het uitbreiden van ons assortiment. Op deze nieuwe locatie hebben wij 3000m² opslag capaciteit en genoeg kantoren voor al onze collega's.
 • Dit jaar zullen wij tevens onze E-bike systeem updaten. Wij zullen eind dit jaar komen met eigen nieuw display, controller en een eigen accu met de nieuwste technologieën.
 • 13 collega's

2022

 • Uitbreiding webshop assortiment met elektrische fietsen, bakfietsen en accessoires.
 • Gestart met persoonlijk bezorgen van online bestelde fietsen. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen worden online bestelde fietsen altijd door onze eigen chauffeurs bezorgd. 
 • Start met fietslease. 
 • 20 collega's

2023

 • Uitbreiding Team Fietsunie: Van een startup naar een scale up. Inmiddels is de basis van Fietsunie goed geworteld. Zo hebben wij de volgende afdelingen opgebouwd het afgelopen jaar: Klantenservice, Sales, Marketing, Inkoop, RMA, OEM, B2B sales, Magazijn, Logistiek, Werkplaats, Winkel, Administratie. Met deze basis kunnen wij de komende jaren goed doorbouwen. 
 • Lancering vernieuwde webshop: Januari 2023
 • 35 collega's

Fietsenwinkel met zeer ruime keuze aan E-bikes, Bakfietsen, Driewielers en fietsaccessoires

Bij ons vind je een groot assortiment fietsen van alle bekende A-merken, zoals Kalkhoff, Cortina, Giant, Urban Arrow, Carqon, Vogue Bakfietsen en Huka . Daarnaast bieden wij ook een ruim assortiment accessoires waarmee jij jou fiets helemaal af kunt maken. Wij helpen jou uiteraard graag met het uitzoeken van de juiste fiets of de juiste accessoires. 

Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien en om onze website te kunnen optimaliseren? Fietsunie en onze partners (Google) verzamelen gegevens en gebruiken cookies om persoonlijk en niet-persoonlijk te adverteren en deze te meten. Daarnaast gebruiken wij deze gegevens om ons websiteverkeer te analyseren. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar ons Privacy Statement: Privacy Statement
Accepteer geselecteerde cookies