Gratis verzending vanaf €75,-
Dé ombouw specialist
6 dagen per week bereikbaar
Start met typen om te zoeken

Carqon

Zoek je een stijlvolle en betrouwbare elektrische bakfiets, dan zou Carqon wel eens jouw merk kunnen zijn. Carqon bakfietsen zijn een sterk staaltje Nederlands vakmanschap. Het merk is opgericht met als doel: de hoogste kwaliteit elektrische familiebakfiets te ontwikkelen. Het eerste model, de Carqon Classic, was direct een hit. Inmiddels is de nieuwste Carqon elektrische bakfiets op de markt: de Carqon Cruise. Deze lichtgewicht is comfortabel en zeer veilig. Bestel ‘m nu bij Fietsunie of kom een proefrit maken in Emmen!

Lees verder
Sluiten
3 resultaten

Nederland fietsland

Dat Nederland het fietsland bij uitstek is, zien we bijvoorbeeld bij kleuter- en basisscholen. Er zijn doorgaans meer ouders die hun kroost op de fiets wegbrengen dan met de auto. Daarbij kiezen steeds meer ouders voor het gemak van een bakfiets. Carqon zag deze trend en nam zich voor om het beste te bieden in veiligheid en comfort voor ouders en hun gezin. Dat resulteerde in de lancering van de elektrische bakfiets Carqon Classic. Deze innovatieve cargo bike werd bekroond met meerdere internationale design awards en zette de nieuwe standaard in elektrische bakfietsen.

Carqon

Carqon richt zich niet uitsluitend op gezinnen. Na de Classic kwamen de Nederlanders met de Carqon Flatbed, een geweldige bakfiets voor ondernemers en avonturiers om op veel manieren goederen mee te vervoeren. Met de allernieuwste elektrische bakfiets Carqon Cruise zijn de ouders met kinderen weer aan de beurt. De Cruise beschikt minimaal over alle kwaliteiten van de Classic en biedt daarnaast nog een legio aan verbeteringen. Hoe kan zo’n top-bakfiets als de Classic nog worden overtroffen? Hoe kan het nóg veiliger en comfortabeler? Laten we eens kijken wat de Carqon Classic en de Cruise elektrische bakfietsen zoal in huis hebben.

Carqon Classic

De Carqon Classic is veelzijdige bakfiets die je op vele manieren kunt gebruiken. Door het deurtje aan de zijkant kunnen zowel kinderen als honden gemakkelijk de bak in stappen. Dat onderscheidt de Carqon Classic van andere bakfietsen. Geen zorgen, de deur is voorzien van een dubbel kinderveiligheidsslot. De Classic heeft daarnaast ook een unieke hoge bak, dit geeft een fijn gevoel van veiligheid wanneer de kinderen in de bak zit. De bak is gemaakt van sterk en recyclebaar HDPE-kunststof.

Carqon Cruise

Wat als gelijk opvalt aan de Carqon Cruise: deze bakfiets lijkt op het eerste gezicht behoorlijk op de Carqon Classic. Toch zijn er belangrijke upgrades doorgevoerd in het ontwerp en de samenstelling. Het grootste verschil tussen deze twee modellen is te vinden in het ontwerp van de laadbak. De Classic is voorzien van een zeer handig deurtje, waardoor kinderen zelf in en uit de bakfiets kunnen stappen.

De bak: extra veilig en sterk

De bak van deze Carqon bakfiets is flink verbeterd ten opzichte van de Classic. De binnenkant is gemaakt van EPP (Expanded Polypropylene), wat zorgt voor extra comfort en een lagere impact bij eventuele ongevallen. Aan de buitenkant zorgt een robuuste schaal van Dibond voor nog meer bescherming. Dibond bestaat uit twee lagen aluminium met daartussenin een polyethyleen laag. Een groot voordeel van dit type materiaal is dat het weer-, wind- en temperatuurbestendig is. Ook het ontwerp van de bak is aangepakt; dankzij de hoge kraag en de stevige rand zitten je kinderen optimaal beschermd in de bak.

Wat is het verschil tussen de Carqon E2 en de D2?

Zowel de Carqon Cruise als de Carqon Classic zijn verkrijgbaar in een E2 en een D2 variant. Het verschil zit 'm in de aandrijving. De E staat voor een Enviolo naaf en de D staat voor derailleur. De Carqon bakfietsen met een Enviolo naaf zijn voorzien van een riemaandrijving. De bakfietsen met een derailleur zijn uitgerust met een traditionele ketting. Een derailleur biedt meer versnellingsmogelijkheden, maar heeft wel iets meer onderhoud nodig. Een riem is nagenoeg onderhoudsvrij en voel je eigenlijk bijna niet bij het veranderen van de versnelling, behalve natuurlijk de ondersteuning die je krijgt.

Ook de kleinste meenemen in de Carqon elektrische bakfiets

Wil je de allerkleinste ook meenemen op je Carqon bakfiets? Dat kan! Dankzij het unieke railsysteem in de bodem van de bak kun je namelijk gemakkelijk een Maxi-Cosi houder of extra zitje in de laadbak monteren. Zo kun je de elektrische bakfiets helemaal aanpassen aan jouw wensen en behoeften.

Diverse opties en accessoires

Deze elektrische Carqon bakfiets is in vier verschillende kleuren verkrijgbaar. Afhankelijk van de voorraad van iedere kleur kun je bij het bestellen jouw voorkeur aangeven. Met diverse accessoires maak je jouw Cruise compleet. Denk bijvoorbeeld aan een bagagedrager, zitkussen of peuterstoel. Naast deze accessoires heb je bij Carqon standaard de optie uit verschillende soorten accu’s.

Standaard wordt de bakfiets geleverd met een 400Wh accu en kan je uitbreiden naar een 500Wh accu. Wil je het maximale uit de fiets halen? Dan kun je ook kiezen voor een dubbelpack van 2 x 400Wh of 2 x 500Wh. Wanneer je veel lange afstanden fietst, is het zeker aan te raden om voor een dubbelpack te kiezen. Je kunt ook op een later moment kiezen voor een dubbelpack, maar dan heeft de bakfiets aanpassingen nodig. Als je dus twijfelt is het voordeliger om gelijk voor een dubbelpack te gaan. Met twee accu’s kun je de actieradius uitbreiden tot circa 130 km. Bevalt het je wat je ziet? Bestel ‘m dan direct in onze webshop!

Wat zijn de voordelen van een Carqon bakfiets?

In de wereld van de bakfiets zijn er tal van bakfietsen en is de keuze reuze! Maar hoe maak je de goede keuze en wat onderscheidt de Carqon van andere bakfietsen? Een duidelijk voordeel van de Carqon bakfiets is de verende voorvork. Dit zorgt ervoor dat het rijcomfort van de Carqon hoger ligt dan bij andere bakfietsen. Het sportieve stuur van deze bakfiets is voorzien van een Double Cable Steering System. Deze techniek maakt het mogelijk om directer, soepeler en comfortabeler te sturen. En daarnaast wordt de wendbaarheid vergroot en de draaicirkel juist verkleind. Erg fijn bij het parkeren.

Wat kost een Carqon bakfiets?

Door de opties van twee modellen is het prijsverschil binnen Carqon goed te overzien. Wanneer je een Carqon wilt kopen zit je in een prijsklasse van €4599,- tot €6199,-. Dit prijsverschil komt voort uit de verschillende types en de specificaties. Riemaandrijving of kettingaandrijving en dus een traploze versnelling of een derailleurversnelling? Eén accu of twee, 400 Wh of 500 Wh? Kijk goed naar wat je nodig denkt te hebben of laat je door één van onze medewerkers adviseren.

Kun je een Carqon bakfiets elektrisch maken?

Je hoeft een Carqon bakfiets niet elektrisch te maken want hij wordt alleen maar elektrisch geleverd! Carqon biedt veiligheid, functionaliteit en comfort voor elke rit en elektrische ondersteuning speelt hierbij een grote rol.

Carqon bakfiets kopen

Jouw elektrische Carqon bakfiets bestel je gemakkelijk en vlot in onze webshop. Is de betreffende Carqon bakfiets op voorraad, dan kun je die gewoon online bestellen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op om alles netjes af te handelen. Zo weet je zeker dat je bestelling naar wens wordt verwerkt. Probeer je de Carqon bakfiets graag uit voordat je ‘m koopt? Kom een proefrit maken bij onze E-bike store in Emmen. Fietsunie is jouw specialist in elektrische Carqon bakfietsen en meer!