Start met typen om te zoeken

Opladers

Ben jij op zoek naar een nieuwe oplader voor jouw elektrische fiets? Van Bosch opladers tot E-drive opladers, voor elke elektrische fiets is een te vinden! Om de juiste oplader te kiezen voor jouw elektrische fiets is het belangrijk om eerst te weten welk voltage je accu heeft. In de meeste gevallen is dit 24 volt of 36 volt , deze informatie kun je vaak op de opladers vinden. Op jouw oplader staat waarschijnlijk 29.5 volt voor een 24 volts fiets of 42 volt voor een 36 volt fiets. Ga voor jezelf na welke oplader je nodig hebt en welke stekker daarvoor nodig is.

Lees verder
Sluiten
58 resultaten
Fietsunie

Heb je een vraag over een product?

Welke fiets past het allerbeste bij jou? Vraag het ons gerust!
Vraag het ons
Fietsunie

Heb je een vraag over een product?

Welke fiets past het allerbeste bij jou? Vraag het ons gerust!
Vraag het ons
Voor 16:00 besteld,
Vandaag verzonden
Onze klantenservice staat
6 dagen in de week klaar
Alle fietsen met volle accu
Rijklaar geleverd
Wij maken jouw eigen
fiets elektrisch!
Voor 16:00 besteld,
Vandaag verzonden
Onze klantenservice staat
6 dagen in de week klaar
Alle fietsen met volle accu
Rijklaar geleverd
Wij maken jouw eigen
fiets elektrisch!

Een universele oplader is de uitkomst voor elektrische fietsen

Een universele oplader is toepasbaar op meerdere soorten elektrische fietsen, waardoor je voordelig en snel een nieuwe oplader kunt gebruiken. Op een gegeven moment zal de oplader van jouw elektrische fiets toe zijn aan vervanging, omdat deze kapot gaat of niet altijd goed werkt. Er zijn verschillende soorten opladers van allerlei merken zoals Gazelle, Bosch, Focus, Stella, Qwic en nog veel meer. Veel van deze opladers zijn universeel, waardoor ze bij vrijwel elke fiets aansluiten. Om de keuze wat makkelijker te maken kun je bij elke oplader zijn welke specificaties deze heeft en voor welke soorten fietsen het inzetbaar is.

Tips om de juiste oplader te vinden

Tijdens het zoeken naar de juiste oplader voor jouw elektrische fiets hebben we een aantal tips om rekening mee te houden. Er zijn een hoop universele opladers beschikbaar, maar dat betekent niet gelijk dat deze oplader de juiste specificaties heeft voor jouw fiets. We zetten hier de drie belangrijkste tips voor het vinden van de juiste oplader voor jouw elektrische fiets op een rijtje:

Bekijk het voltage van je elektrische fiets

Om te achterhalen welke oplader bij jouw elektrische fiets past, is het belangrijk om te kijken naar het voltage van de accu op de fiets. Het voltage is in de meeste gevallen 24 volt of 36 volt. Bij een 24 volt accu hoort een 29.4 volt oplader. Voor een 36 volt accu is het voltage van de oplader 42 volt. Dit klinkt misschien verwarrend, maar het belangrijkste is dat het voltage van de accu aansluit op het voltage van de oplader. Zo zorg je ervoor dat er geen complicaties op zullen treden tijdens en na het opladen.

Check of de stekker aansluit

Naast het voltage van de accu en de oplader, is de stekker ook van belang. Niet elke stekker sluit aan op jouw merk fiets. Er zijn diverse soorten opladers met verschillende stekkers uit te kiezen. Stekkers kunnen onderscheiden worden door hun vorm en de hoeveelheid polen die ze bevatten:

 • 2-polige stekker
 • 3-polige stekker
 • 4-polige stekker
 • 5-polige stekker

Ga na of het amperage van de oplader aansluit op de accu

Het aantal ampère (A) van de oplader staat aangegeven als 1.5A, 2A of 2.5A. Dit geeft de snelheid weer waarmee de accu wordt opgeladen. Dat betekent dat onze universele opladers ook aansluiten als jouw oplader een andere hoeveelheid ampère heeft. Bij accu’s van 36V lithium is een uitgaande spanning nodig van 42V 2A of 2.5A en bij accu’s van 24V lithium is er een uitgaande spanning nodig van 29.4V 2A of 2.5A.

De verschillende soorten universele opladers voor e-bikes

Er zijn opladers voor allerlei accu merken van verschillende soorten e-bikes beschikbaar. Om zeker te zijn dat de lader aansluit kun je kijken naar het voltage, de stekkeraansluiting en het amperage om de accu op te laden met de gewenste snelheid. We hebben hieronder drie verschillende soorten opladers voor je uitgelicht:

Bosch universele oplader 2A

De universele oplader van Bosch is geschikt voor accu’s van Bosch elektrische fietsen. De accu-laders voor Bosch hebben we bij Fietsunie ontwikkeld. Deze lader behoort tot een Bosch midden-motorsysteem. Voor elektrische fietsen heeft Bosch namelijk enkel middenmotoren beschikbaar. Ook te gebruiken voor elektrische fietsen van andere merken. Let op! Deze stekker is niet geschikt voor accu’s voor de Classic-Line! Aan de hand van de foto kun je controleren of de 3-polige stekker aansluit op de accu van uw fiets. Er zijn ook andere Bosch opladers beschikbaar voor jouw fiets, deze zijn echter een stuk prijziger terwijl ze dezelfde laadeigenschappen bevatten als onze E-Drive Bosch opladers.

 • Geschikt voor 36 volt fietsen
 • Status-indicatie via 2-kleuren LED
 • 3-polige stekker van 2 ampère
 • 100-240V AC input
 • 42 volt DC output
 • Dimensies: 17x7x3.5 (LxBxH)
 • Voor middenmotoren op elektrische fietsen van onder andere de volgende merken: Batavus, Cube, Gazelle, Koga, Peugeot en Sparta.

Stella acculader - oplader 5-polig driehoek vierkant

De universele Li-Ion batterij oplader van Stella is geschikt voor Stella elektrische fietsen. De stekker is 5-polig en kan ook op andere merken accu’s gebruikt worden. Kijk hiervoor naar de stekker aansluiting op jouw elektrische fiets. Met LED laad-indicatie en 3-traps laadeigenschappen.

 • Geschikt voor 36volt fietsen
 • 36V Li-Ion lader met 2.5 ampère
 • 2 kleuren LED laad indicatie
 • Bij een volgeladen batterij wordt er een automatische stop functie uitgevoerd
 • 3 traps-laadeigenschappen
 • 100-240V AC input
 • Output 42 volt DC
 • O.a geschikt voor de volgende Stella modellen: Allegra, Avenza, Azzurro, Durante, Fiore, Forte en de Vicenza
 • Stella 5-polige stekker (vierkant). (Let op! Dit betreft een driehoeks-stekker van Stella, niet de ronde stekker)

36 volt 4polige lader Qwic elektrische fiets

De 4-polige universele acculader van Qwic voor het opladen van Li-Ion accu’s van elektrische fietsen bevat een 4-traps-laadkarakteristiek en LED laad-indicatie in 2 kleuren. Deze functies zorgen ervoor dat de accu’s veel beter onderhouden en geladen worden dan bij andere gangbare laders. De afbeelding kan echter afwijken van het origineel. Specificaties:

 • Geschikt voor 36 volt fietsen
 • 36V Li-Ion lader van 2.0A ampère
 • LED laad indicatie met 2 kleuren LED
 • Een automatische stop functie wordt uitgevoerd bij een volgeladen batterij
 • 4 traps-laadkarakteristiek
 • 100-240V AC input
 • Output 42 volt DC
 • XLR 4P Male / 4 polige ronde stekker speciaal voor Qwic
 • Netsnoer meegeleverd

Levensduur van je oplader verlengen

Om ervoor te zorgen dat je langer plezier hebt van je nieuwe oplader voor de elektrische fiets, hebben wij een aantal tips voor je opgesteld! Ten eerste is het belangrijk om de lader altijd op een droge en koele plek te bewaren. Zorg ervoor dat de lader niet in extreme temperaturen en direct zonlicht komt, aangezien dit de componenten kan beschadigen. Berg de kabels altijd netjes om knikken en breuken te voorkomen. Tot slot, haal hem altijd uit het stopcontact wanneer je hem niet gebruikt om overbelasting tegen te gaan. Door deze maatregelen te volgen, maak je veiliger gebruik van de oplader en verleng je daarmee de levensduur!

Elektrische fiets accu’s of opladers bestellen

Naast de opladers voor de drie merken Bosch, Qwic en Stella heeft Fietsunie.nl acculaders voor een breed scala aan elektrische fiets merken. De E-Drive opladers zijn universeel te gebruiken en geven de zekerheid dat je een juiste oplader kunt vinden voor jouw elektrische fiets. De E-Drive acculaders zijn verkrijgbaar voor merken zoals Sparta, Batavus en Koga. Kies de juiste accu lader en maak weer veilige kilometers op je e-bike!