Gratis verzending vanaf €75,-
Dé ombouw specialist
6 dagen per week bereikbaar
Start met typen om te zoeken

Opladers

Ben jij op zoek naar een nieuwe oplader voor jouw elektrische fiets? Wij bieden een ruim assortiment Bosch opladers en E-Drive opladers. Onze E-Drive elektrische fiets opladers kunnen worden toegepast op bijna iedere type elektrische fiets. Om de juiste oplader te vinden is het belangrijk om te weten wel voltage jouw accu heeft. In de meeste gevallen is dit 36volt of 24volt. Op jouw oplader staat waarschijnlijk 29.5volt voor een 24volts fiets of 42volt voor een 36volt fiets. Ook de stekker is van belang. Wij hebben diverse soorten opladers met verschillende soorten stekkers in ons assortiment. 

Lees verder
Sluiten
58 resultaten
Fietsunie

Heb je een vraag over een product?

Welke fiets past het allerbeste bij jou? Vraag het ons gerust!
Vraag het ons
Fietsunie

Heb je een vraag over een product?

Welke fiets past het allerbeste bij jou? Vraag het ons gerust!
Vraag het ons
Voor 16:00 besteld,
Vandaag verzonden
Onze klantenservice staat
6 dagen in de week klaar
Alle fietsen met volle accu
Rijklaar geleverd
Wij maken jouw eigen
fiets elektrisch!
Voor 16:00 besteld,
Vandaag verzonden
Onze klantenservice staat
6 dagen in de week klaar
Alle fietsen met volle accu
Rijklaar geleverd
Wij maken jouw eigen
fiets elektrisch!

Universele oplader voor elektrische fietsen

Een universele oplader is toepasbaar op meerdere soorten elektrische fietsen, waardoor je gemakkelijk en snel een nieuwe oplader kunt bestellen. Op een gegeven moment zal de oplader van jouw elektrische fiets toe zijn aan vervanging, omdat deze kapot gaat of niet altijd goed werkt. Er zijn verschillende soorten opladers van allerlei merken zoals Gazelle, Bosch, Focus, Stella, Qwic en nog veel meer. Veel van onze opladers zijn universeel, waardoor ze bij vrijwel elke fiets aansluiten. Om de keuze wat makkelijker te maken zetten we alle ins en outs neer over opladers voor elektrische fietsen zodat je de beste keus kunt maken.

Tips om de juiste oplader te vinden

Tijdens het zoeken naar de juiste oplader voor jouw elektrische fiets zijn er een aantal tips om rekening mee te houden. Er zijn een hoop universele opladers beschikbaar, maar dat betekent niet gelijk dat deze oplader de juiste specificaties heeft voor jouw fiets. We zetten hier de drie belangrijkste tips voor het vinden van de juiste oplader voor jouw elektrische fiets op een rijtje:

Bekijk het voltage van jouw elektrische fiets

Om te achterhalen welke oplader bij jouw elektrische fiets past is het belangrijk om te kijken naar het voltage van de accu op de fiets. Het voltage is in de meeste gevallen 24 volt of 36 volt. Bij een 24 volt accu hoort een 29.4 volt oplader. Voor een 36 volt accu is het voltage van de oplader 42 volt. Dit klinkt misschien verwarrend, maar het belangrijkste is dat het voltage van de accu aansluit op het voltage van de oplader. Zo zorg je ervoor dat er geen complicaties op zullen treden tijdens en na het opladen.

Check of de stekker aansluit

Naast het voltage van de accu en de oplader, is de stekker ook van belang. Niet elke stekker sluit aan op jouw merk fiets. Er zijn diverse soorten opladers met verschillende stekkers in ons assortiment om uit te kiezen. Stekkers kunnen onderscheiden worden door hun vorm en de hoeveelheid polen die ze bevatten:

 • 2-polige stekker
 • 3-polige stekker
 • 4-polige stekker
 • 5-polige stekker

Ga na of de Ampère van de oplader aansluit op de accu

De ampère (A) van de oplader staat aangegeven als 1.5A, 2A of 2.5A. Dit geeft de snelheid weer waarmee de accu wordt opgeladen. Dat betekent dat onze universele opladers ook aansluiten als jouw oplader een ander ampère heeft. Bij accu’s van 36V lithium is een uitgaande spanning nodig van 42V 2A of 2.5A en bij accu’s van 24V lithium is er een uitgaande spanning nodig van 29.4V 2A of 2.5A.

Universele opladers voor e-bikes

Er zijn opladers voor allerlei accu merken van verschillende soorten e-bikes beschikbaar. Om zeker te zijn dat de lader aansluit kun je kijken naar het voltage van de fietsaccu en oplader, de stekker aansluiting en het ampère om de accu op te laden met de gewenste snelheid. Ben je er niet zeker van of er een oplader tussen zit voor je? Stuur ons dan gerust een mail via info@fietsunie.nl. We hebben hieronder drie verschillende soorten opladers voor je neergezet zodat je een beetje inzicht krijgt in welke keuzes er zijn.

Bosch universele oplader 2A

De universele oplader van Bosch is geschikt voor accu’s van Bosch elektrische fietsen. De accu-laders voor Bosch hebben we bij Fietsunie ontwikkeld. Deze lader behoort tot een Bosch midden-motorsysteem. Voor elektrische fietsen heeft Bosch namelijk enkel middenmotoren beschikbaar. Ook te gebruiken voor elektrische fietsen van andere merken. Let op! Deze stekker is niet geschikt voor accu’s voor de Classic-Line! Aan de hand van de foto kun je controleren of de 3-polige stekker aansluit op de accu van uw fiets. Er zijn ook andere Bosch-laders beschikbaar voor jouw fiets, deze zijn echter een stuk prijziger terwijl ze dezelfde laadeigenschappen bevatten als onze E-Drive Bosch opladers.
Specificaties:

 • Geschikt voor 36 volt fietsen
 • Status-indicatie via 2-kleuren LED
 • 3-polige stekker van 2 ampère
 • 100-240V AC input
 • 42 volt DC output
 • Dimensies: 17x7x3.5 (LxBxH)
 • Voor middenmotoren op elektrische fietsen van onder andere de volgende merken: Batavus, Cube, Gazelle, Koga, Peugeot en Sparta.

Stella acculader - oplader 5-polig driehoek vierkant

De universele Li-Ion batterij oplader van Stella is geschikt voor Stella elektrische fietsen. De stekker is 5-polig en kan ook op andere merken accu’s gebruikt worden. Kijk hiervoor naar de stekker aansluiting op jouw elektrische fiets. Met LED laad-indicatie en 3-traps laadeigenschappen.
Specificaties:

 • Geschikt voor 36volt fietsen
 • 36V Li-Ion lader met 2.5 ampère
 • 2 kleuren LED laad indicatie
 • Bij een volgeladen batterij wordt er een automatische stop functie uitgevoerd
 • 3 traps-laadeigenschappen
 • 100-240V AC input
 • Output 42 volt DC
 • O.a geschikt voor de volgende Stella modellen: Allegra, Avenza, Azzurro, Durante, Fiore, Forte en de Vicenza
 • Stella 5-polige stekker (vierkant). (Let op! Dit betreft een driehoeks-stekker van Stella, niet de ronde stekker)

36 volt 4polige lader Qwic elektrische fiets

De 4-polige universele acculader van Qwic voor het opladen van Li-Ion accu’s van elektrische fietsen bevat een 4-traps-laadkarakteristiek en LED laad-indicatie in 2 kleuren. Deze functies zorgen ervoor dat de accu’s veel beter onderhouden en geladen worden dan bij andere gangbare laders. De afbeelding kan echter afwijken van het origineel. Specificaties:

 • Geschikt voor 36 volt fietsen
 • 36V Li-Ion lader van 2.0A ampère
 • LED laad indicatie met 2 kleuren LED
 • Een automatische stop functie wordt uitgevoerd bij een volgeladen batterij
 • 4 traps-laadkarakteristiek
 • 100-240V AC input
 • Output 42 volt DC
 • XLR 4P Male / 4 polige ronde stekker speciaal voor Qwic
 • Netsnoer meegeleverd

Elektrische fiets accu’s of opladers bestellen

Naast deze opladers voor de drie merken Bosch, Qwic en Stella heeft Fietsunie.nl acculaders voor een breed scala aan elektrische fiets merken. Onze E-Drive opladers zijn universeel te gebruiken en geven de zekerheid dat je een juiste oplader kunt vinden voor jouw elektrische fiets wanneer de fabrikant deze niet meer aanlevert. Vrijwel alle opladers voor elektrische fietsen zijn op voorraad leverbaar. Als je op werkdagen besteld voor 16.00 uur, ontvang je de volgende dag jouw accu of oplader thuis (zondag uitgezonderd). Onze E-Drive acculaders zijn verkrijgbaar voor merken zoals Sparta, Batavus, Koga, Gazelle, Aldi E-bike, Aldi E cult, Amslod, Bikkel, Be One, Beebikes, Bergamont, Bulls, Canyon, Conway, Cube, Dahon, Flevobike, Focus, Ghost, Haibike, Kalkhoff, Merida, Matrabike, Multicycle, Mediamarkt elektrische fiets, Pointer, Sparta Young, Trek, Union, Giant, RIH, Scott, Sensa, ICE trike, Trek, Van Raam, Stella en nog veel meer.

Opladers uit voorraad leverbaar

Vrijwel alle opladers voor elektrische fietsen zijn bij ons uit voorraad leverbaar. Dit betekent dat je de eerstvolgende dag (zondag uitgezonderd) de producten al in huis kunt hebben, mits je op werkdagen voor 16.00 uur je bestelling hebt geplaatst op onze webshop.

Vragen over onze opladers?

Heb je vragen en/of opmerkingen over opladers voor jouw elektrische fiets of kun je de juiste oplader niet vinden? Wij helpen je graag. Stuur ons 24/7 een e-mail of Whatsapp bericht en ontvang sowieso binnen 2 dagen een reactie van ons.