Op werkdagen voor 4u besteld, zelfde dag verzonden De specialist om uw eigen fiets elektrisch te maken 30 dagen niet goed geld terug
0
Winkelwagen

Uw elektrische fiets met middenmotor opvoeren?

Dat kan met de Badassbox en de Speedchip. Het grote verschil van de twee chips is het volgende:

 

De Badassbox:

Deze zit over de snelheidssensor geschoven. Deze montage is vrij makkelijk en eigenlijk kan iedereen dit uitvoeren. Let wel op dat sommige snelheidssensoren lastig te bereiken zijn. Hierdoor kan het soms mogelijk zijn dat een Badassbox niet geplaatst kan worden. De Badassbox zal de snelheid gehalveerd in het display weergeven. 

 

De Speedbox:

Deze chip zit tussen de bekabeling van de motor naar het display. Deze zit ook netjes weggewerkt achter het motorplaatje of in het frame. De chip is dus eigenlijk onzichtbaar voor het oog. Bij Bosch zal hij de juiste snelheid weergeven tot en met ongeveer 45km/h. Bij alle andere merken middenmotoren zal hij de snelheid gehalveerd weergeven vanaf 15km/h. Bij bijna alle motoren is het mogelijk om de begrenzing in en uit te schakelen door middel van de wandelfunctie. 

Keuzehulp:

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste tuningsset?
Kies dan voor onze keuzehulp en geef aan de linkerkant aan welk type motor u heeft.
Staat uw motor er niet tussen of twijfelt u?
Neem dan contact met ons op via email, whatsapp of telefoon.


De niet-openbare weg?

We moeten je toch even vervelen met een kleine disclaimer: je elektrische fiets opvoeren is niet geheel zonder risico. De snelheid die je bereikt zal dik boven de 25 of zelfs 45 kilometer per uur liggen. Draag daarom voor de veiligheid altijd een helm op je opgevoerde E-bike. Het is wettelijk niet toegestaan om met een opgevoerde fiets op de openbare weg te rijden. Doe je dat toch, dan loop je kans op een boete en ben je niet WA-verzekerd (eventuele schade die je veroorzaakt zal je dus zelf moeten betalen). Wij raden dan ook aan om na het opvoeren je elektrische fiets alleen open te trekken op niet-openbare wegen. Wel kunnen we je vertellen, dat de kans erg klein is dat de SpeedBox bij controle wordt ontdekt. Doe ermee wat je wilt, maar je elektrische fiets opvoeren en ermee rijden is op eigen verantwoording.