Start met typen om te zoeken

E-bike tuning/ Opvoeren

Kan ik een Speedbox en BadAssBox tegelijk monteren en ga ik dan nog harder?

Nee, dit werkt niet samen en je gaat er ook niet nog harder door.

Kan ik mijn E-bike met automatische versnellingsnaaf ook opvoeren?

Nee. Er is op dit moment nog geen oplossing voor E-bikes met een automatische versnellingsnaaf.

Wat houdt precies het tunen/ opvoeren van mijn E-Bike in?

Met het tunen van je E-bike wordt simpelweg het omzeilen van de begrenzing op je E-bike motor bedoelt. Iedere E-bike motor kan harder dan 25 km/h, maar wordt standaard begrenst tot 25 km/h. Door gebruik te maken van een Badassbox of een Speedbox hef je deze begrenzing eenvoudig op. Hierdoor kun je meer km/h behalen. De motor wordt dus niet krachtiger! En ook de koppel Nm wordt niet verhoogd na tuning.

Hoe hard je kunt gaan na het tunen/opvoeren is afhankelijk van meerdere factoren. De belangrijkste elementen zijn de Watt en Nm in je E-bike motor. Hoe meer vermogen ze kunnen leveren, hoe makkelijker hogere snelheden bereikt kunnen worden.

Hoe hard kan mijn E-bike na tuning?

Ten eerste: Met het tunen/opvoeren van je E-Bike wordt alleen de begrenzing van 25 km/h opgeheven. Er komt dus niet meer Watt of koppel/Nm bij na het tunen. Als je dat wel verwacht, dan raden wij jou aan om een andere motor of een nieuwe E-bike aan te schaffen.

Verder is de snelheid na het tunen van veel factoren afhankelijk. De belangrijkste factor is je motor. Als je een krachtige motor hebt met >50 Nm, dan kun je in principe 30-35 km/h gemiddeld behalen. Hoe meer Watt (vermogen) en Nm (koppel) de motor kan leveren, hoe gemakkelijker er hogere snelheden mee gereden kunnen worden. Daarnaast spelen je eigen fitheid, de ondersteuningsmogelijkheden en de weersomstandigheden ook een belangrijke rol.

Welke tuning/ opvoer mogelijkheid past bij mij?

De keuze in tuning is gelukkig eindeloos. Welke tuning bij jou en je fiets past is afhankelijk van een aantal factoren. Het is belangrijk om te weten welke motor er op jouw fiets zit. In de categorie tuning kun je per motormerk bekijken welke tuning geschikt is.

Heb je alle mogelijkheden voor tuning tot je beschikking? Dan is het een kwestie van voorkeur en gevoel. Ga je voor een Speedbox of een Badassbox?

Wat is het verschil tussen Speedbox en de B.Tuning versie?

Het grote verschil is dat de B.tuning sets over Bleutooth beschikken. Dit in tegenstelling tot de Speedbox. Met de B.tuning kan er gecommuniceerd worden met de Speedbox app. Deze is gratis te verkrijgen in de Google Playstore en Apple Store. Hiermee kun je tijdens je rit, alle gegevens bijhouden en opslaan. Ook kun je met de app, de motor op slot zetten en de begrenzing in-/uitschakelen.

Wordt de Bosch Speedbox chip gedetecteerd door Bosch?

De chip an sich wordt niet gedetecteerd door Bosch, mits je je houdt aan de timer die afloopt nadat je gestopt bent met fietsen. Deze dien je geheel naar 0 te laten lopen. Een keertje vergeten is geen probleem, maar structureel vergeten/niet laten aflopen kan Error 504 veroorzaken!

Wat is het verschil tussen VOLspeed en Speedbox

In de essentie werken ze hetzelfde en is het montage proces ook hetzelfde. Het verschil zit hem naast de prijs, in de details. Met VOLspeed kun je iets meer de chip naar je persoonlijke voorkeur instellen qua ondersteuning en maximale snelheid. Dit kun je allemaal in het display regelen. Bij Speedbox kan dit alleen met de B.Tuning versies via de app.

Kan ik met Speedbox ook een Speed Pedelec nog verder opvoeren?

Nee, dit is helaas niet mogelijk, deze chip is enkel voor de 25 km/h variant.

Hoe schakel ik de chip in en uit?

Als de fiets aan staat, via Plus/Min/Plus/Min. Of eenmalig de Walk-assist knop gebruiken.

Wat is beter: voorwiel- of achterwielaandrijving?

Wij raden aan om voor voorwielaandrijving te kiezen. Los van wat ‘de experts’ erover zeggen (die zijn het er niet over eens, maar kamp voorwielaandrijving is wat groter), is dat gewoonweg handiger wanneer je een E-bike ombouwset wilt gebruiken. Hierbij wordt het wiel namelijk vervangen en een voorwiel is eenvoudiger te vervangen dan een achterwiel. Een achterwiel eruit halen betekent; het losmaken van de ketting, derailleur (versnellingen) en achterrem. Daarentegen is een voorwiel losmaken een fluitje van een cent. Je hoeft immers maar twee moeren los te draaien.

Trouwens, met onze ombouwkit in het voorwiel profiteer je eigenlijk van tweewielaandrijving: de motor zorgt voor traphulp vanuit het voorwiel en je trapt zelf mee vanuit het achterwiel. Win-win!

Kan de badassBox worden ingeschakeld via het display?

Nee, als de badassBox is gemonteerd is het niet mogelijk om deze via het stuur in en uit te schakelen. De enige manier is de chip te verwijderen of de batterij te verwijderen.

Hoe hard kan ik na het installeren van de badassBox?

Dit is afhankelijk van de motor, maar de meeste rijders halen op een comfortabele manier circa 35 km/h. Daarboven wordt het aardig meetrappen.

Wat is het verschil tussen VOLspeed en Speedbox?

In de essentie werken ze hetzelfde en is het montage proces ook hetzelfde. Het verschil zit hem naast de prijs, in de details. Met VOLspeed kun je iets meer de chip naar je persoonlijke voorkeur instellen qua ondersteuning en maximale snelheid. Dit kun je allemaal in het display regelen. Bij Speedbox kan dit alleen met de B.Tuning versies via de app.

Waarom kiezen voor Volspeed?

Prijstechnisch zijn ze goedkoper dan Speedbox. Bij veel modellen heb je meer mogelijkheden om je persoonlijke voorkeur aan te passen qua ondersteuning en maximale snelheid. Wil je dit allemaal niet, dan kun je de chip ook gewoon gebruiken. De chip komt met af-fabriek ingestelde waardes.