Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
🚀 Het is BLACK FRIDAY 'SUPER SALE' bij Fietsunie! 20% korting op accessoires!

Displays LED/LCD 

De displays voor onze E-Drive sets zijn verkrijgbaar in LED en LCD uitvoering. De LED displays hebben 5 verschillende standen en de LCD displays hebben 3-5 of 9 standen, dit kan naar wens worden ingesteld. Al onze ombouwsets zijn voorzien van een wandel-of-wegrij functie. Dit houdt in dat de fiets 6km/h gaat zonder dat u hoeft te trappen. Dit kan erg gemakkelijk zijn bij het opstarten of het wandelen uit bijvoorbeeld een parkeerkelder of een fietsbrug. Ook kunt u de verlichting in en uit schakelen door middel van een knop op het display, zo wordt een dynamo of losse batterijen overbodig. Het verschil tussen een LED of LCD display is als volgt:


Een LED display

Kiest u voor een LED display, dan is elke stand op het display geprogrammeerd op een bepaalde snelheid. Wilt u sneller fietsen dan de ingestelde snelheid dan moet u zelf alle energie leveren, de motor helpt dan niet meer met ondersteunen. Wilt u nou langzamer dan de ingestelde snelheid dan zult u het display in een mindere mate moeten instellen anders blijft de fiets altijd naar de ingestelde snelheid gaan.

Een LCD display

Bij een LCD display werkt dit echter geheel anders. Daarbij komt ook dat deze motor ongeveer 10% stiller is dan een ombouwset met een LED display. Het LCD display wil in elke ingestelde stand op het display naar de topsnelheid van de ombouwset. Echter als het display is ingesteld in een lagere stand dan zal de motor niet voldoende kracht geven om deze snelheid te kunnen halen. Dit betekent dat u zelf meer energie moet leveren om deze snelheid te kunnen halen. Als u de ondersteuning hoger instelt op het display dan krijgt u meer krachtondersteuning waardoor u zelf minder energie hoeft te leveren. Deze set benadert dan ook meer de natuurlijke fietservaring dan een ombouwset met een LED display.
 


Laatst bekeken producten

Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien en om onze website te kunnen optimaliseren? Fietsunie en onze partners (Google) verzamelen gegevens en gebruiken cookies om persoonlijk en niet-persoonlijk te adverteren en deze te meten. Daarnaast gebruiken wij deze gegevens om ons websiteverkeer te analyseren. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar ons Privacy Statement: Privacy Statement
Accepteer geselecteerde cookies