Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
Het zijn de MAGAZIJN OPRUIMWEKEN bij Fietsunie! 25% korting op e-bike accessoires en nog veel meer!

Jouw elektrische fiets opvoeren?

Dat is geen enkel probleem bij Fietsunie! Wij hebben voor alle E-Bikes met een middenmotor, de juiste oplossing. Er zijn diverse mogelijkheden die voor elk type motor of merk weer anders zijn. Daarom hebben wij ook de Tuning Keuzehulp op onze site. Zo kun je snel en overzichtelijk de juiste manier van opvoeren vinden voor jouw elektrische fiets. Je kunt ook ons stappenplan doornemen om zeker te zijn dat je goed zit. Er zijn 2 mogelijkheden voor het opvoeren van jouw elektrische fiets: Met chip (De Speedbox en Volspeed) & zonder chip (badassBox). Beide hebben ze hun eigen methode en daarom is je persoonlijke voorkeur doorslaggevend. Onderaan deze pagina geven wij jou graag meer informatie en lees je het verschil tussen beide mogelijkheden. Let wel op! Tuning is NIET mogelijk als je E-bike voorzien is een van geautomatiseerde naaf, ABS en/of velgmagneet. Twijfel je? Neem dan gerust contact met ons op!
  


Bezig met laden...
Heb je een vraag over een product?

Heb je een vraag over een product?

Vraag het ons

De badassBox - Je fiets opvoeren zonder chip

De badassBox schuif je over de snelheidssensor heen. De montage is vrij makkelijk en vraagt soms op een schroevendraaier na, niets extra's. Het voordeel is dat je de badassBox simpel kun monteren/demonteren. Als je het als een nadeel ziet, is de badassBox zichtbaar aan de buitenkant. De Badassbox kan eigenlijk iedereen monteren en ook weer demonteren als je niet altijd sneller hoeft. De montage zal in veel gevallen, binnen 2 minuten gemonteerd zijn. Eenmaal geïnstalleerd zal de badassBox een willekeurige snelheid in het display weergeven. Wij adviseren daarom ook gebruik te maken van een GPS tracker of mobiele app voor de juiste snelheidsweergave. Let wel op dat sommige snelheidssensoren lastig te bereiken zijn. Hierdoor kan het soms mogelijk zijn dat een badassBox niet geplaatst kan worden, lees daarom de handleiding door die je in de bijlage op de productpagina van de desbetreffende badassBox kunt vinden.

+ Makkelijke montage
+ Geen werkzaamheden aan de motor
+/- Zichtbaar aan de buitenkant, daardoor wel makkelijk te verwijderen.
- Geen juiste snelheidsweergave
- Staat altijd aan. Dan moet de box verwijderd worden.


De Speedbox (B.Tuning) - Onzichtbare (en slimme) tuning

Deze chip plug je de motor. De Speedbox komt tussen de bekabeling van de motor naar het display en snelheidssensor. Daardoor zit de Speedbox netjes weggewerkt achter het motorplaatje, in het frame. De chip is dus van buitenaf onzichtbaar voor het oog. Bij Bosch zal hij de juiste snelheid weergeven tot en met ongeveer 45km/h. Bij alle andere merken middenmotoren zal de snelheid gehalveerd weergeven. Je kunt de Speedbox doormiddel van een handmatige code (+/-/+/-) of wandelfunctie zelf activeren/deactiveren tijdens je fietsrit. 

Met de B.Tuning versie kun je nóg meer. Zo kun je met de mobiele app, alle statistieken (duur, afstand, snelheid, gemiddelde snelheid, maximale snelheid, wattage, rotatie per minuut, koppel en nog veel meer) van elke rit in zien. Kun je van een afstand je motor blokkeren, begrenzing aan/uit zetten en handmatige begrenzing aan/uit zetten. Kortom, je kunt nu alles bekijken en regelen zoals jij dat wilt!

+ Onzichtbaar van buitenaf
+ Handmatig in- en uitschakelen
+ Juiste snelheid weergave of door de helft, wat ook duidelijk is.
(+) B.Tuning, een app die je meer inzicht en controle geeft over de Speedbox
- Montage duurt langer en kan afhankelijk van het merk, vrij lastig zijn.
- Prijs t.o.v. de Volspeed 

- Bij een Bosch systeem, moet je na een fietsrit, enkele minuten wachten tot de Speedbox klaar is met aftellen. Anders krijg je een error.

 

Volspeed - Onzichtbare en een verstandige keus

De Volspeed installeer je op dezelfde manier als de Speedbox. De Volspeed is dan ook onzichtbaar van buitenaf. Daarbij krijg je wel een duidelijk handleiding meegeleverd (in het Engels). De Volspeed geeft altijd de juiste snelheid weer. Daarnaast kun je de Volspeed ook meerder facotoren apart instellen in je display. (begrenzing, rij-modi etc.). De begrenzing van de Volspeed ligt wel op 45km/h. Bij de meeste E-Bikes is dit niet eens haalbaar qua motor ondersteuning. Je kunt de Volspeed doormiddel van een handmatige code (+/-/+/-) of wandelfunctie zelf activeren/deactiveren tijdens je fietsrit. 

+ Onzichtbaar van buitenaf
+ Handmatig in- en uitschakelen
+ Juiste snelheid weergave
+ Meerdere factoren, persoonlijk kunnen instellen zoals de begrenzing of bepaalde rij-modi
+ Prijs t.o.v. de Speedbox
- Montage duurt langer en kan afhankelijk van het merk, vrij lastig zijn.


Tuning keuzehulp:

Nu je het verschil weet tussen de tuning opties moet je er achter komen of jouw elektrische fiets geschikt is voor tuning. Ga naar onze Tuning Keuzehulp om de passende tuning mogelijkheden voor jouw elektrische fiets te bekijken. Heb je een Bosch motor? Dan kun je onze Bosch Keuzehulp gebruiken. Zo vind je heel gemakkelijk de juiste tuning oplossing voor jouw Bosch motor. Hier vind je een kleine vergelijking op de belangrijkste punten van alle tuning producten. Niet alle producten zijn ook toepasbaar op elke elektrische fiets. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat alleen een badassBox geschikt is voor jouw motor. Dan is deze tabel natuurlijk overbodig.

Klik & Klaar

Heb je inmiddels een passend optie gevonden voor het tunen? Mooi zo! Bestel je voor 16:00 uur op werkdagen dan wordt het dezelfde dag nog verzonden. Dan kun jij binnenkort het maximale uit je elektrische fiets halen!

De niet-openbare weg?

We moeten je toch even vervelen met een kleine disclaimer: Je elektrische fiets opvoeren is niet geheel zonder risico. De snelheid die je bereikt zal dik boven de 25 of zelfs 35 kilometer per uur liggen. Draag daarom voor de veiligheid altijd een helm op je opgevoerde E-bike. Het is wettelijk niet toegestaan om met een opgevoerde fiets op de openbare weg te rijden. Doe je dat toch, dan loop je kans op een boete en ben je niet WA-verzekerd (eventuele schade die je veroorzaakt zal je dus zelf moeten betalen). Wij raden dan ook aan om na het opvoeren je elektrische fiets alleen open te trekken op niet-openbare wegen. Wel kunnen we je vertellen, dat de kans erg klein is dat de SpeedBox bij controle wordt ontdekt. Doe ermee wat je wilt, maar je elektrische fiets opvoeren en ermee rijden is op eigen verantwoording.


Laatst bekeken producten

Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien en om onze website te kunnen optimaliseren? Fietsunie en onze partners (Google) verzamelen gegevens en gebruiken cookies om persoonlijk en niet-persoonlijk te adverteren en deze te meten. Daarnaast gebruiken wij deze gegevens om ons websiteverkeer te analyseren. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar ons Privacy Statement: Privacy Statement
Accepteer geselecteerde cookies