Op werkdagen voor 4u besteld, zelfde dag verzonden De E-bike specialist van de Benelux Binnen NL gratis verzending vanaf €50,-
0
Winkelwagen

Jouw elektrische fiets opvoeren?

Dat is geen enkel probleem bij Fietsunie! Wij hebben voor alle E-bikes met een middenmotor, de juiste oplossing. Er zijn diverse mogelijkheden die voor elk type motor of merk weer anders zijn. Daarom hebben wij ook de Tuning Keuzehulp op onze site. Zo kun je snel en overzichtelijk de juiste manier van opvoeren vinden voor jouw elektrische fiets. Er zijn 2 mogelijkheden voor het opvoeren van jouw elektrische fiets: Met chip (De Speedbox en Volspeed) & zonder chip (badassBox). Beide hebben ze hun eigen methode en daarom is je persoonlijke voorkeur doorslaggevend. Wil je snel en zonder montage sneller gaan? Dan is de badassBox jouw oplossing. Ga je liever voor onzichtbare en uitgebreide tuning? Dan past De Speedbox/Volspeed het beste bij jou. 

Gaat je dit allemaal te snel en wil jij je eerst rustig inlezen omtrent het opvoeren van je elektrische fiets? Ga dan naar onze Tuning informatie pagina om alles rustig door te nemen. 

 

De BadassBox - Je fiets opvoeren zonder chip

Deze zit over de snelheidssensor geschoven. De montage is vrij makkelijk en vraagt soms op een schroevendraaier na, niets extra's. De Badassbox kan eigenlijk iedereen monteren en ook weer demonteren als je niet altijd sneller hoeft. De montage zal in veel gevallen, binnen 2 minuten gemonteerd zijn. Eenmaal geïnstalleerd zal de badassBox een willekeurige snelheid in het display weergeven. Wij adviseren daarom ook gebruik te maken van een GPS tracker of mobiele app voor de juiste snelheidsweergave. Let wel op dat sommige snelheidssensoren lastig te bereiken zijn. Hierdoor kan het soms mogelijk zijn dat een badassBox niet geplaatst kan worden, lees daarom de handleiding door die je in de bijlage op de productpagina van de desbetreffende badassBox kunt vinden.


De Speedbox & Volspeed- Onzichtbare en slimme tuning

Deze chip plug je tussen de bekabeling van de motor naar het display en snelheidssensor. Daardoor zit de Speedbox en/of Volspeed netjes weggewerkt achter het motorplaatje, in het frame. De chip is dus eigenlijk onzichtbaar voor het oog. Bij Bosch zal hij de juiste snelheid weergeven tot en met ongeveer 45km/h. Bij alle andere merken middenmotoren zal hij de snelheid gehalveerd weergeven. Bij bijna alle motoren is het mogelijk om de begrenzing in en uit te schakelen door middel van de wandelfunctie. Verder zijn er er Speedboxen met bluetooth waardoor je de chip met een app kunt bedienen.


Keuzehulp:

Nu je het verschil weet tussen de tuning opties. Moet je er achter komen of jouw elektrische fiets geschikt is voor tuning. Ga naar onze Tuning Keuzehulp om de passende tuning mogelijkheden voor jou elektrische fiets te bekijken. Heb je een Bosch motor? Daar hebben we namelijk een speciale Bosch Keuzehulp voor gemaakt. Zo vind je heel gemakkelijk de juiste tuning oplossing voor jouw Bosch motor.

Hier is kleine vergelijking op de belangrijkste punten van alle tuning producten. Niet alle producten zijn ook toepasbaar op elke elektrische fiets. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat alleen een badassBox geschikt is voor jouw motor. Dan is deze tabel natuurlijk overbodig.Klik & Klaar

Heb je inmiddels een passend optie gevonden voor het tunen? Mooi zo! Bestel je voor 16:00 uur op werkdagen dan wordt het dezelfde dag nog verzonden. Dan kun jij binnenkort het maximale uit je elektrische fiets halen!


De niet-openbare weg?

We moeten je toch even vervelen met een kleine disclaimer: Je elektrische fiets opvoeren is niet geheel zonder risico. De snelheid die je bereikt zal dik boven de 25 of zelfs 35 kilometer per uur liggen. Draag daarom voor de veiligheid altijd een helm op je opgevoerde E-bike. Het is wettelijk niet toegestaan om met een opgevoerde fiets op de openbare weg te rijden. Doe je dat toch, dan loop je kans op een boete en ben je niet WA-verzekerd (eventuele schade die je veroorzaakt zal je dus zelf moeten betalen). Wij raden dan ook aan om na het opvoeren je elektrische fiets alleen open te trekken op niet-openbare wegen. Wel kunnen we je vertellen, dat de kans erg klein is dat de SpeedBox bij controle wordt ontdekt. Doe ermee wat je wilt, maar je elektrische fiets opvoeren en ermee rijden is op eigen verantwoording.