Start met typen om te zoeken

Getest: Urban Arrow Family Performance Plus

Getest: Urban Arrow Family Performance Plus

Hallo! Wellicht hebben jullie mijn naam al eens voorbij zien komen, ik ben Suzanne en sinds een paar maanden content creator bij Fietsunie. Thuis heb ik twee kleine kinderen en sinds ik hier werk is de stille liefde voor Urban Arrow aangewakkerd. Afgelopen weekend was dan ook het moment dat ik de Urban Arrow zelf kon testen met mijn gezin. Ik vertel je in dit blog alles over de ins en outs van de bakfiets en natuurlijk mijn ervaring. Handig om te vermelden, de bakfiets van Urban Arrow waar ik op heb gefietst is de Family Performance Plus.

Vrijdag 10:00 uur

Het was zo ver, ik fiets op mijn eigen mamafiets naar de winkel om hem daar te laten staan en met de Urban Arrow bakfiets weer terug naar huis te fietsen. Dit weekend was het heerlijk weer en dus hebben we de regenhuif omgeruild voor het zonnescherm. Mijn jongste kan nog niet op het bankje zitten dus hebben we ook een peuterschaal geïnstalleerd. En toen was alles gereed, op naar een zonnig weekend met veel bakfietsplezier!

De eerste kilometers

Zelf heb ik een mamafiets met een mand voorop en toen ik op de Urban Arrow stapte was dat wel even wennen. Het gevoel bij het sturen is net wat anders door de lengte van de bak, maar na een paar honderd meter is dat gevoel al weg. De Urban Arrow is enorm gebruiksvriendelijk. Wat een gemak is de ondersteuning van een motor bij een bakfiets! Urban Arrow heeft als mooie toevoeging een traploze versnelling. Je hoeft niet meer te schakelen tussen 1 en 8, je kan zelf bepalen welke stand het prettigst fietst. Bij thuiskomst waren de kinderen gelijk enthousiast. Na het eten hebben we nog even een rondje gefietst en wat was dit heerlijk.

Hoe rijdt de Urban Arrow bakfiets?

Het hele weekend heb ik niet het idee gehad dat ik de bakfiets niet onder controle had. Het lichte frame, een smalle en lage bak maken de fiets goed verdeeld in evenwicht. Fietsen op een druk fietspad of het nemen van bochten gaat erg makkelijk. Ik merkte dan ook niet veel verschil met een gewone fiets en de Urban Arrow wat betreft rijgemak en wendbaarheid. Door de hydraulische remmen kan je snel en veilig stilstaan.

Een groot verschil met andere bakfietsen is de zithoogte van het bankje. Mijn peuter van 3 zit tot aan haar schouders onder de rand, een veilig en geborgen gevoel. En heel leuk dat ze weer voor mij zit i.p.v. achterop met een zitje. Zij paste prima naast de peuterschaal die ook op het bankje was gemonteerd. Verder had ik nog genoeg ruimte voor 2 boodschappentassen. Als je een tweede bankje monteert, denk ik dat er ruimte overblijft voor 1 boodschappentas.

De Bosch Performance Line motor in de Urban Arrow bakfiets is heel stil, je hoort hem dus bijna niet tijdens het fietsen. Dit is één van de krachtigste motoren die Urban Arrow aanbiedt. De batterij heb ik in het weekend 1 keer opgeladen, in ongeveer 4-5 uur van 0 naar 100%. Opladen kan wanneer de batterij in de fiets zit of je kan hem eruit halen. De verschillende ondersteuningsstanden; eco - tour - sport - turbo, maken het eenvoudig om door de duinen of een bult omhoog te fietsen.

Plus- en minpunten

Natuurlijk heeft elke fiets wel een aantal plus- en minpunten, ook bij de Urban Arrow.

Pluspunten

  • Ruimte voor een extra bankje of Maxi Cosi i.c.m. adapters
  • Goed wendbaar
  • Ruime bak voor kinderen, buggy of boodschappen
  • Krachtige Bosche Performance Line motor +/- 80 km actieradius (natuurlijk afhankelijk van de hoeveelheid kg in de bak)
  • Onderhoudsarme beltdrive
  • Luxe Kiox display

Minpunten

  • Het Kiox display is afneembaar dus die moet je niet vergeten
  • Hoge aanschafwaarde
  • Alleen beschikbaar in zwart of wit

Urban Arrow aanrader?

Heb je kleine kinderen en wil je veilig en snel door het verkeer, dan is de Urban Arrow een dikke aanrader. Zeker wanneer je in een grote stad woont is het een echte uitkomst. De bak heeft genoeg ruimte en door de lage ligging fietst hij heel stabiel. Mijn uiteindelijke oordeel over de Urban Arrow bakfiets, je raad het al, ik ben om! Wat geweldig, het hele weekend hebben we alles met de bakfiets gedaan. Boodschappen, ijsje halen, naar familie en speeltuinen.