Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis De specialist om uw eigen fiets elektrisch te maken 30 dagen niet goed, geld terug

Fietsunie: Van bedrijfsloods tot grootste E-bike specialist van Nederland!

In 2006 is de voormalige eigenaar vanuit passie voor elektra en fietsen begonnen met het elektrisch maken van zijn eigen mountainbike. Dit met veel power en snelheid tot wel 100km/h! Door de vele interesse van vrienden en kennissen groeide dit al snel uit tot een klein bedrijf. Voor een grote groep fanatiekelingen werden er mountainbikes voorzien van een naafmotor. Door deze ontwikkeling kwam er ook vraag om gewone fietsen om te bouwen naar een legale elektrische variant en zo begon het bedrijf te groeien. In 2013 kwam er een samenwerking met Bafang, een grote fabrikant van elektrische fiets motoren. Deze motor won al snel aan populariteit en het werd steeds drukker met het ombouwen.
 

Fietsunie: De fietsenwinkel

Nu is een bedrijfsloods buiten het centrum niet helemaal ideaal, maar het heeft een groot voordeel: ruimte. Nadat we uit de bedrijfsloods groeiden verhuisde Fietsunie in 2015 naar een winkelpand aan de rand van centrum van Emmen. Tevens ging dit gepaard met de overname door de huidige eigenaar Thijs Bloemendal. In dit winkelpand konden wij onze klanten vele malen beter bedienen en te woord staan. Ook de vindbaarheid was een stuk beter. Tevens kregen wij steeds meer vraag naar E-bikes. Na ongeveer een half jaar van groei bleek zelfs dat dit pand niet groot genoeg was. Er volgde in januari 2017 weer een verhuizing naar het huidige winkelpand aan de Wilhelminastraat in Emmen. Dit pand van ruim 1000m² stond al enkele jaren leeg en sloot precies aan bij onze toekomstvisie. Sinds de verhuizing zijn wij ook een volwaarde fietsenwinkel die enkel E-bikes verkoopt. Wij denken dat hier de toekomt ligt en wij willen ons enkel focussen op datgene waar wij goed in zijn, namelijk E-bikes!

Fietsunie: De webshop

Naast een grote winkel is er sinds 2008 ook een webshop. Deze eerste webshop was een beetje rommelig en niet echt overzichtelijk. Sinds 2015 maken wij een enorme groei mee in de online verkoop. In 2017 vonden wij het dan ook tijd om over te stappen naar een vernieuwde webshop. Wij werken elke dag weer hard om zo altijd de beste service te kunnen bieden voor onze klanten. Wij hebben dan ook het grootste aanbod elektrische Bafang onderdelen van Nederland! In 2018 kwam er weer een nieuwe lay-out van de webshop en tevens blijft ons assortiment alsmaar uitbreiden. 

Fietsunie: De werkplaats

Naast de winkel en een webshop heeft Fietsunie nog een onmisbaar onderdeel, de werkplaats! Nadat de vorige eigenaar en de huidige eigenaar zelf al honderden fietsen hadden omgebouwd naar elektrisch, kwam in 2015 de eerste monteur in dienst. En dat groeide snel, erg snel. Op dit moment werken er zelfs al 4 mensen enkel in de werkplaats! 
De werkplaats bestaat uit vier onderdelen: onderhoud, reparatie, nieuwe fietsen en de ombouw naar elektrisch. Bij onderhoud worden gebruikte fietsen onderhouden, bij reparatie wordt uw fiets gerepareerd, bij nieuwe fietsen worden fietsen na aankoop direct rijklaar gemaakt en bij de ombouw naar elektrisch worden echt alle soorten en maten fietsen omgebouwd tot een elektrische variant. Wil je direct een afspraak maken klik dan HIER

De winkel, werkplaats en webshop staan niet op zichzelf. Ze vullen elkaar aan. Samen met onze passie voor E-Bikes proberen we niet alleen de grootste, maar ook de beste fietsenwinkel van Nederland te worden!

Fietsunie: De groothandel

Naast alle bovengenoemde afdelingen hebben wij ook een groothandel. Wij leveren aan ongeveer 200 fietsenwinkels, voornamelijk in Nederland en Belgie. Deze winkels bouwen zelf fietsen om naar elektrisch of verkopen onze onderdelen zoals motoren, laders en accu's. Ook leveren wij aan een aantal fietsfabrikanten de complete elektrische ondersteuning. Doordat wij direct samenwerken met Bafang en een eigen vestiging hebben in China, genieten wij van gunstige voorwaarden die wij kunnen vertalen naar lagere prijzen voor u.