Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis De specialist om uw eigen fiets elektrisch te maken 30 dagen niet goed, geld terug

Fietsunie: Van bedrijfsloods tot grootste E-bike specialist van Nederland!

In 2006 is de voormalige eigenaar vanuit passie voor elektra en fietsen begonnen met het elektrisch maken van zijn eigen mountainbike. Dit met veel power en snelheid tot wel 100km/h! Door de vele interesse van vrienden en kennissen groeide dit al snel uit tot een klein bedrijf. Voor een grote groep fanatiekelingen werden er mountainbikes voorzien van een naafmotor. Door deze ontwikkeling kwam er ook vraag om gewone fietsen om te bouwen naar een legale elektrische variant en zo begon het bedrijf te groeien. In 2013 kwam er een samenwerking met Bafang, een grote fabrikant van elektrische motoren. Deze motor won al snel aan populariteit en het werd steeds drukker met het ombouwen.
 

Fietsunie: De fietsenwinkel

Nu is een bedrijfsloods buiten het centrum niet helemaal ideaal, maar het heeft een groot voordeel: ruimte. Nadat we uit de bedrijfsloods groeiden verhuisde Fietsunie in 2015 naar een winkelpand aan de rand van centrum van Emmen. Tevens ging dit gepaard met de overname door de huidige eigenaar Thijs Bloemendal. In dit winkelpand konden wij onze klanten vele malen beter bedienen en te woord staan. Ook de vindbaarheid was een stuk beter. Tevens kregen wij steeds meer vraag naar E-bikes. Na ongeveer een half jaar van groei bleek zelfs dat dit pand niet groot genoeg was. Er volgde in januari 2017 weer een verhuizing naar het huidige winkelpand aan de Wilhelminastraat in Emmen. Dit pand van ruim 1000m² stond al enkele jaren leeg en sloot precies aan bij onze toekomstvisie. Sinds de verhuizing zijn wij ook een volwaarde fietsenwinkel die enkel E-bikes verkoopt. Wij denken dat hier de toekomt ligt en wij willen ons enkel focussen op datgene waar wij goed in zijn, namelijk E-bikes!

Fietsunie: De webshop

Naast een grote winkel is er sinds 2008 ook een webshop. Deze eerste webshop was erg rommelig en niet erg overzichtelijk. Sinds 2015 maken wij een enorme groei mee in de online verkoop. In 2017 vonden wij het dan ook tijd om over te stappen naar een vernieuwde webshop. Wij werken elke dag weer hard om zo altijd de beste service te kunnen bieden voor onze klanten. Wij hebben dan ook het grootste aanbod elektrische Bafang onderdelen van Nederland! In 2018 werken wij weer hard aan de nieuwe lay-out van de webshop en tevens zullen wij ons aanbod E-Bikes ook online gaan aanbieden. 

Fietsunie: De werkplaats

Naast de winkel en een webshop heeft Fietsunie nog een onmisbaar onderdeel, de werkplaats! Nadat de vorige eigenaar en de huidige eigenaar zelf al honderden fietsen hadden omgebouwd naar elektrisch, kwam in 2015 de eerste monteur in dienst. En dat groeide snel, erg snel. Op dit moment werken er zelfs al 6 mensen enkel in de werkplaats! 
De werkplaats bestaat uit vier onderdelen: onderhoud, reparatie, nieuwe fietsen en de ombouw naar elektrisch. Bij onderhoud worden gebruikte fietsen onderhouden, bij reparatie wordt uw fiets gerepareerd, bij nieuwe fietsen worden fietsen na aankoop direct rijklaar gemaakt en bij de ombouw naar elektrisch worden echt alle soorten en maten fietsen omgebouwd tot een elektrische variant.

De winkel, werkplaats en webshop staan niet op zichzelf. Ze vullen elkaar aan. Samen met onze passie voor E-Bikes proberen we niet alleen de grootste, maar ook de beste fietsenwinkel van Nederland te worden!

Fietsunie: De groothandel

Naast alle bovengenoemde afdelingen hebben wij ook een groothandel. Wij leveren aan ongeveer 200 fietsenwinkels, voornamelijk in Nederland en Belgie. Deze winkels bouwen zelf fietsen om naar elektrisch of verkopen onze onderdelen zoals motoren, laders en accu's. Ook leveren wij aan een aantal fietsfabrikanten de complete elektrische ondersteuning. Doordat wij direct samenwerken met Bafang en een eigen vestiging hebben in China, genieten wij van gunstige voorwaarden die wij kunnen vertalen naar lagere prijzen voor u.
Fietsunie: De medewerkers

 

Even voorstellen - Wij zijn trots op onze medewerkers en stellen ze graag even aan je voor.

Dit is Thijs Bloemendal onze #FietsunieBaas

Sinds begin 2015 is Thijs de man achter Fietsunie. Hij heeft in de afgelopen jaren Fietsunie laten groeien tot wat het nu is. Na een technische opleiding en stages in de fietswereld heeft hij een aantal jaren een uitstap gemaakt binnen de detailhandel. Uiteindelijk bleef de fietswereld toch kriebelen en nam hij in 2015 Fietsunie over. Thijs staat nooit stil. Hij heeft altijd nieuwe ideeën, grootse plannen en vind dat er elke dag iets moet gebeuren waar Fietsunie beter van word. Kennis, kwaliteit en verbetering zijn kernwaarden waar hij voor staat. Met zijn kennis over elektrische fiets systemen (met name Bafang en onze eigen producten E-Drive) weet hij voor bijna elke klant groot of klein een oplossing te vinden. Hij heeft ervoor gezorgd dat Fietsunie niet meer een simpele webshop is.

 
                                       

Even voorstellen - Wij zijn trots op onze medewerkers en stellen ze graag even aan je voor.
Dit is Sander Siebring onze #RegelBaas. Sander is sinds Begin 2018 werkzaam bij Fietsunie. Sander heeft veel ervaring in de fietswereld. Voordat hij onze #RegelBaas werd heeft hij onder andere 7 jaar bij Benelux-bikes in Emmen gewerkt hier was hij verantwoordelijk voor de import en verkoop van het merk Ghost in de Benelux. De laatste twee jaar heeft Sander bij Accell gewerkt. Hier werkte hij op de binnendienst voor de merken Sparta, Koga en Ghost. Bij Fietsunie houdt Sander zich voornamelijk bezig met de verkoop, aftersales, webshop en klant contact. Bel je dus naar ons of plaats je een bestelling op onze webshop. Dan is de kans groot dat hij dit regelt. Oh ja noedels eten doet hij ook. Stiekem noemen wij hem ook wel onze #NoedelBaas

 

Even voorstellen - Wij zijn trots op onze medewerkers en stellen ze graag even aan je voor.
Dit is Arno Zwart onze #TechnischeBaas, een echte techneut die altijd wil weten hoe iets werkt en hoe het in elkaar zit. Arno is sinds 2015 werkzaam bij Fietsunie. Hij heeft veel ontwikkelingen meegemaakt en techniek is hem met de paplepel ingegoten. Arno is dagelijks voornamelijk bezig met het ombouwen van fietsen, reparaties aan elektrische motoren, accu's en alles wat maar voorbij komt. Kortom heb je iets wat stuk is aan je fiets of elektrische ondersteuning, dan lost Arno het op!
 
 

Even voorstellen - Wij zijn trots op onze medewerkers en stellen ze graag even aan je voor. Dit is Frans Zwart onze #PensioenBaas.
Frans is zijn hele leven werkzaam geweest als gereedschapmaker. Eerst 25 jaar voor Sony Ericsson en later heeft hij jaren lang een succesvolle eigen gereedschapmakerij gehad. Toen hij zijn zaak had weg gegaan en hij #PensioenBaas werd. Bleven zijn handjes maar draaien. Vandaar dat hij nou in zijn vrije tijd graag aan fietswielen draait. Frans houdt zich voornamelijk bezig met het opbouwen van elektrische fiets systemen. Dagelijks... parttime voorziet hij vele driewielers, tandems, duofietsen of ligfietsen van elektrische ondersteuning. Frans staat voor nauwkeurigheid. Nee alles moet tot op de 100ste millimeter perfect!

 

Even voorstellen - Wij zijn trots op onze medewerkers en stellen ze graag even aan je voor.
Dit is Joan Hummel onze #werkplaatsBaas, een echte vakman die geen half werk levert! Joan is sinds eind 2018 onze werkplaatsBaas. Voordat Joan bij Fietsunie kwam werkte hij bij een een fietsenwinkel in Groningen. Omdat Joan meer technische uitdaging zocht en omdat wij een werkplaatsBaas zochten is hij ons team komen versterken. Joan staat voor een goed product. De beste kwaliteit, uitleg, tevredenheid en klantcontact zijn voor hem erg belangrijk. Joan houdt zich voornamelijk bezig met het onderhoud van jouw fiets en de afmontage van nieuwe fietsen. Breng je dus jouw fiets bij ons voor onderhoud dan is de kans groot dan je hem tegenkomt.
     
 

Word jij de volgende in het rijtje? Mail dan naar Thijs@fietsunie.nl of bel naar +31(0)591-745134


 
Fietsunie: De Fiets merken

Wij verkopen de volgende merken E-Bikes in onze winkel:


 

 


 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geen blogitems gevonden.