Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis De specialist om uw eigen fiets elektrisch te maken 30 dagen niet goed, geld terug

Fietsunie: Van bedrijfsloods tot grootste E-bike specialist van Nederland!

Opgericht in 2006, de voormalige eigenaar ging vanuit passie voor elektronica en fietsen experimenteren met het elektrisch maken van zijn eigen mountainbike. Dit gebeurde met veel power en snelheden tot wel 100km/h! Door de interesse van vrienden en kennissen groeide dit al snel uit tot een klein bedrijf. Voor een grote groep fanatiekelingen werden er mountainbikes voorzien van een elektromotor.

Door deze ontwikkeling kwam er ook vraag om gewone stadsfietsen en woon/werk verkeer fietsen om te bouwen naar een legale E-bike en zo begon het bedrijf te groeien wat van 100 ombouw sets in 2009 tot wel 5000 ombouwsets in 2019 groeide. In 2013 kwam er een samenwerking met Bafang, een grote fabrikant van elektrische fiets motoren. Deze motor won snel aan populariteit en sinds 2015 leveren wij ook de elektrische ondersteuning aan gerenommeerde fietsfabrikanten in Europa.

 

Fietsunie: De beste fietsenwinkel sinds 2017

Nu is een bedrijfsloods buiten het centrum niet helemaal ideaal, maar het heeft een groot voordeel: ruimte. Nadat we uit de bedrijfsloods groeiden verhuisde Fietsunie in 2015 naar een winkelpand aan de rand van centrum van Emmen. Tevens ging dit gepaard met de overname door de huidige eigenaar Thijs Bloemendal. In dit winkelpand konden wij onze klanten vele malen beter bedienen en te woord staan. Ook de vindbaarheid was een stuk beter. Tevens kregen wij steeds meer vraag naar E-bikes. Na ongeveer een half jaar van groei bleek zelfs dat dit pand niet groot genoeg was. Er volgde in januari 2017 weer een verhuizing naar het huidige winkelpand aan de Wilhelminastraat in Emmen. Dit pand van ruim 1000m² stond al enkele jaren leeg en sloot precies aan bij onze toekomstvisie. Sinds de verhuizing zijn wij ook een volwaarde fietsenwinkel die enkel E-bikes verkoopt. Wij denken dat hier de toekomt ligt en wij willen ons enkel focussen op datgene waar wij goed in zijn, namelijk E-bikes! 

Wij willen dan ook de beste E-bike store zijn. Kwaliteit staat op plek één. Wat is dan kwaliteit zal menig mens zich afvragen. Nou wij vergelijken ons werk met een restaurant. Restaurants werken op verschillende niveaus en wij werken op het zelfde niveaus als een Michelin restaurant! Dat houdt in dat wij niet voor aantallen kiezen maar voor de beste oplossing voor de klant. De juiste afstelling, Het juiste advies, De beste af montage en De beste band met de klant.

Fietsunie: De beste webshop sinds 2008

Naast een grote winkel is er sinds 2008 al een webshop. Deze eerste webshop was een beetje rommelig en niet echt overzichtelijk. Sinds 2015 maken wij een enorme groei mee in de online verkoop. In 2016 vonden wij het dan ook tijd om over te stappen naar een vernieuwde webshop. Wij werken elke dag weer hard om zo altijd de beste service te kunnen bieden voor onze klanten. Wij hebben dan ook het grootste aanbod elektrische Bafang onderdelen van Nederland! In 2018 kwam er weer een nieuwe lay-out van de webshop en tevens blijft ons assortiment alsmaar uitbreiden. 

Fietsunie: De beste werkplaats sinds 2015

Naast de winkel en een webshop heeft Fietsunie nog een onmisbaar onderdeel, de werkplaats! Nadat de vorige eigenaar en de huidige eigenaar zelf al honderden fietsen hadden omgebouwd naar elektrisch, kwam in 2015 de eerste monteur in dienst. En dat groeide snel, erg snel. Op dit moment werken er zelfs al 5 mensen enkel in de werkplaats! 

De werkplaats bestaat uit vier onderdelen: onderhoud, reparatie, nieuwe fietsen en de ombouw naar elektrisch. Bij onderhoud word jouw fiets weer in topconditie gebracht bij reparatie wordt jouw fiets gerepareerd waarnodig. Bij nieuwe fietsen worden fietsen na aankoop direct rijklaar gemaakt en wel op een manier dat er geen piepjes en kraakjes in komen. Bij de ombouw naar elektrisch worden echt alle soorten en maten fietsen omgebouwd tot een elektrische variant. Wil je direct een afspraak maken klik dan HIER

Fietsunie: De meest flexibele groothandel

Naast alle bovengenoemde afdelingen hebben wij ook een groothandel. Wij leveren aan ongeveer 200 fietsenwinkels, voornamelijk in Nederland en Belgie. Deze winkels bouwen zelf fietsen om naar elektrisch of verkopen onze onderdelen zoals motoren, laders en accu's. Ook leveren wij aan een aantal fietsfabrikanten in Europa de complete elektrische ondersteuning dit altijd op basis van OEM. Doordat wij direct samenwerken met Bafang en een eigen vestiging hebben in China, genieten wij van gunstige voorwaarden die wij kunnen vertalen naar lagere prijzen voor de klant.