Op werkdagen voor 4u besteld, zelfde dag verzonden De E-bike specialist van de Benelux Binnen NL gratis verzending vanaf €50,-
0
Winkelwagen

Driewielers voor volwassenen

Met een Driewieler voor Volwassenen blijf je mobiel.

Wanneer je niet meer op een gewone fiets kunt of durft te fietsen...
Misschien ben je een keer (bijna) gevallen met de fiets en durf je daarom niet meer te fietsen? Of misschien heb je moeite om je evenwicht te bewaren? Misschien kun je niet meer snel genoeg op en afstappen omdat bijvoorbeeld jouw knieën of heupen niet meer helemaal meewerken? Als je dan toch mobiel en in beweging wilt blijven dan is een driewielfiets misschien de oplossing.
In tegenstelling tot een scootmobiel blijf je op een driewielfiets bewegen, wat jouw gezondheid en conditie ten goede komt.
Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een driewielfiets, en je komt ze dan ook steeds meer tegen in het verkeer.

Wat is eigenlijk een driewielfiets?
Een driewielfiets is een fiets met 2 wielen voor of achter. Door de drie wielen staat de fiets zeer stabiel en valt hij niet om. Hierdoor hoef je geen evenwicht meer te bewaren.
Daarnaast hoef je geen vaart meer te maken om overeind te blijven voordat je op het zadel gaat zitten. Je kan op je gemak eerst goed op het zadel gaan zitten, en dan pas beginnen met fietsen. 
Driewielers voor volwassenen zijn er in vele verschillende uitvoeringen. Zo zijn er modellen waar je lekker rechtop zit, modellen waar je ver met de benen naar voren zit, en meer richting een liggende houding gaat, en modellen die daar tussen in zitten. Daarnaast zijn er modellen met en zonder versnellingen, met terugtraprem of handrem, en met gewoon zadel of luxe stoel.
Nagenoeg alle modellen driewielfietsen zijn ook met elektrische trapondersteuning beschikbaar.

Driewielers voor volwassenen, 
Vaak moet je even slikken voordat je de stap zet om van een gewone fiets naar een driewielfiets over te gaan. Je hebt nog wel eens het idee dat een driewielfiets alleen voor oude mensen of minder valide mensen is. Maar dat dachten we 10 jaar geleden ook niet over de gewone elektrische fiets? Nu 10 jaar later fietst jong en oud op een e-bike en kijkt niemand er meer raar van op. Heden ten dage worden er net zo veel volwassen fietsen verkocht met trapondersteuning, als zonder. Zo gaat het met de driewielfiets ook. 10 jaar geleden zag je ze nog bijna niet. De prijzen waren torenhoog, waardoor eigenlijk alleen mensen die door medische noodzaak een subsidie ontvangen voor een driewieler het zich konden veroorloven. Nu zie je ze al steeds vaker en zijn de prijzen sterk gedaald. Naarmate er steeds meer driewielfietsen op straat gezien worden, worden ze ook steeds minder als apart gezien. Ook qua uiterlijk zijn de driewielfietsen sterk veranderd. Tegenwoordig zijn ze er in alle soorten. Van sportief tot degelijk, van vrouwelijk tot stoer mannelijk en in alle mogelijke kleuren. We merken dan ook dat we ieder jaar steeds meer driewielfietsen verkopen, en dat men steeds gemakkelijker de stap zet om van een gewone fiets naar een driewieler over te gaan. Laat het idee dat een driewielfiets iets aparts is jou niet weerhouden om mobiel en in beweging te blijven. 

Laatst bekeken producten