Start met typen om te zoeken

Elektrische fiets ombouwset

Wil je jouw bestaande fiets ombouwen tot een elektrische fiets? Bekijk dan ons ruime online aanbod. De fiets die voorzien is van elektrische ondersteuning (ook wel E-bike genoemd wordt) geniet enorme populariteit. Een elektrische fiets wordt tegenwoordig als het ideale vervoersmiddel gezien. Men kan er namelijk makkelijk lange afstanden mee fietsen door de elektrische ondersteuning, die je overigens ook kunt uitschakelen zodat jij er ook als een standaard fiets gebruik van kunt blijven maken.

De aanschaf van een Ebike kit

Overweeg je een ombouwset, dan zul je eerst goed moeten bepalen wat voor Ebike kit je wilt aanschaffen. Zoek je er één met een voorwiel- of achterwielaandrijving of juist één met een middenmotor. Daarnaast is ook het type accu een essentiële beslissing. Heb je de voorkeur voor een krachtige of een iets lichtere accu. Dit is geheel afhankelijk van jouw wensen.

Dit is niet het enige belangrijke vraagstuk. Je moet jezelf namelijk afvragen waar je de elektrische ondersteuning voor wilt gebruiken. Gebruik je deze voor lange afstanden, als stadsfiets, om je kinderen naar school te brengen of om naar de supermarkt te gaan?

Op basis van al deze specifieke wensen vind je op Fietsunie.nl de ombouwset die bij jou past! Wil je liever persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op of kom lans in onze winkel. Wij helpen jou graag met het vinden van de juiste ombouwset voor jouw fiets.

Van elektrisch fietsen word je zeker niet lui!

Het wordt nog weleens geroepen: elektrisch fietsen is voor luie mensen. Maar het tegendeel is waar! Wist je namelijk dat mensen met een elektrische fiets steeds vaker de auto laten staan omdat ze op de fiets vaak sneller in de stad of bij de supermarkt zijn? Je hoeft niet meer rond te rijden om een parkeerplaats te zoeken. Je heeft nooit last van files en je draagt ook nog eens positief bij aan een beter milieu.

Staat er een stevige wind? Dan pakt de “gewone” fietser al liever de auto of het openbaar vervoer, maar met een elektrische fiets maak je gebruik van de extra trapondersteuning en gaat het je voor de wind! Kortom je pakt de fiets vaker dan voorheen en je fietst eenvoudig langere afstanden!

Is het nou een elektrische fiets of een e-bike?

De termen elektrische fiets en e-bike zijn eigenlijk synoniemen van elkaar. Vooral de jongeren gebruiken de term E-bike, welke tevens op verschillende manier wordt geschreven, omdat dit meer modern klinkt. Er gaan zelfs verhalen rond waarbij wordt beweerd dat een E-bike hogere snelheden kan behalen dan een elektrische fiets. Maar feitelijk is een E-bike hetzelfde als elektrische fiets. De E staat namelijk voor het Engelse woord electric.

Online een E-bike kit kopen

Online is het eenvoudig om een aanbieder te vinden waar je een ombouwset kunt kopen. Maar er zijn zoveel aanbieders dat je eigenlijk door de bomen het bos niet meer ziet. Hoe kun je dan toch een betrouwbare partij vinden? Ten eerste is het belangrijk dat er persoonlijk contact of advies mogelijk is om jouw wensen te bespreken. Daarnaast is het verstandig om te kijken of de online aanbieder is aangesloten bij een onafhankelijk beoordelingsbedrijf, zoals wij van Fietsunie.nl zijn aangesloten bij Webwinkelkeur. Aanbieders worden beoordeeld door klanten die ervaring hebben met het bedrijf. Dit kan zijn door middel van een aankoop of een andere online ervaring. Er worden cijfers gegeven op de verzendtijd, het assortiment, het bestelproces en de klantenservice. Met name dit laatste punt is van essentieel belang.

Gelukkig hebben wij al deze aspecten bij Fietsunie goed voor elkaar en scoren wij uitstekend met een 9.0 over meer dan 3000 klantbeoordelingen. Je hebt de mogelijkheid om alle beoordelingen te lezen omdat deze openbaar gepubliceerd worden door Webwinkelkeur. Dus overweeg je online een ombouwset te kopen? Dan is Fietsunie zeker de geschikte en betrouwbare partij.

Ook losse onderdelen verkrijgbaar voor elektrische fietsen

Heb je al een elektrische fiets en ben je op zoek naar specifieke losse onderdelen? Fietsunie heeft een groot online assortiment onderdelen voor bijna elk type en merk elektrische fiets. Je vindt bij ons volledig nieuwe ombouwsets die je zelf op jouw bestaande fiets kunt monteren, maar ook bieden wij opladers (met verschillende voltages), accu’s en specifieke onderdelen zoals een trapsensor, gashendels, verlichting, banden, controller kits en bevestigingsmaterialen.

Alle onderdelen zijn uit voorraad leverbaar en kunnen wij de volgende werkdag al leveren. Mocht er onverhoopt een onderdeel niet op voorraad zijn of als je iets niet kunt vinden, laat het ons dan weten en wij zoeken naar een passende oplossing.

Daarom kies je Fietsunie voor het kopen van een ombouwset

  • Op werkdagen voor 16:00 uur besteld is dezelfde dag verzonden

  • Wij bieden een montageservice aan

  • De beste prijs-kwaliteitsverhouding

  • Bij Fietsunie werken alleen specialisten op het gebied van elektrische fietsen

  • Wij scoren gemiddeld een 9.0 uit meer dan 3000 klantbeoordelingen;

  • Eenvoudig online bestelproces met beveiligde betaalmethoden en dataverwerking

  • Een uitgebreid online aanbod losse onderdelen voor jouw elektrische fiets