Op werkdagen voor 16u besteld, zelfde dag verzonden Dé E-bike specialist van de Benelux Binnen NL gratis verzending vanaf €50,-
0
Winkelwagen
Hier vind je alle sloten die je kunt gebruiken voor het veilig vastzetten van bijvoorbeeld je E-bike of Bakfiets. Elk slot heeft zijn eigen voor- en nadelen. Kies een fietsslot dat bij jouw voertuig en gebruikswensen past. Houd er rekening mee dat kwaliteit en prijs vaak samen gaan bij fietssloten. Wil je een kwalitatief goed slot? Dan zal de prijs ook omhoog gaan. Wil je voor zekerheid gaan, neem dan een slot met een keurmerk. De meeste fietsverzekeraars verplichten het gebruik van een tweede slot. Dit slot moet dan vaak ook minimaal een ART-Keurmerk hebben, het liefst 2 sterren. Meer informatie over het ART-keurmerk lees je onderaan deze pagina.

Voor een kettingslot geldt, dan heb je de meeste keus. Deze sloten worden gezien als het meest veilig. Het nadeel van hangsloten is de praktische kant, ze zijn vaker zwaarder, groter en daardoor wat lastiger om mee te nemen.
Je kunt ook kiezen voor een kabelslot. Deze zijn zeer praktisch, makkelijk om op te bergen en mee te nemen. Hiermee kun je de fiets bijna aan alle objecten vast zetten.
Naast deze opties, heb je ook het beugelslot. Vanwege de vorm en het materiaal van gehard staal, zijn deze sloten een prima beveiliging. Dat is tegelijk ook het nadeel, daardoor is het slot niet flexibel en dus soms moeilijk vast te maken.
Dan heb je nog een vouwslot, deze sloten zijn relatief licht en kun je compact opvouwen. De schakels zijn vaak van gehard staal waardoor het met de veiligheid ook goed zit. Dankzij de flexibiliteit kun je het overal aanvast maken en hebben ze relatief groot bereik. De schakels kunnen tijdens de vorstperiode wel vast gevroren worden. Het nadeel is tijdens de winterperiode, de schakels vast gevroren kunnen zijn. 


 


Bezig met laden...

Het ART-Keurmerk geldt alleen voor sloten, bedoeld voor tweewielers. De beoordeling gaat met sterren. 1 ster staat voor minimale beveiliging ("meeneembeveiliging"), 2 sterren is voor fietsen, 3 voor brom- en snortfietsen, 4 voor motorfietsen (onderweg), 5 voor motorfietsen (thuis gestald). Hoe hoger het aantal sterren; hoe beter beveiligd. Fietsverzekeraars rekenen daarom ook vanaf ART 2 sloten goed.


Laatst bekeken producten