Gratis verzending vanaf €75,-
Dé ombouw specialist
6 dagen per week bereikbaar
Start met typen om te zoeken

Speedbox elektrische fiets

De SpeedBox is een chip die ervoor zorgt dat je elektrische fiets opgevoerd kan worden naar hogere snelheden. Ideaal voor mensen die graag grote afstanden willen fietsen met een hoge snelheid. De tuningchip wordt geplaatst tussen de bekabeling van de motor, speedsensor en display. Door een SpeedBox te plaatsen kun je de maximale snelheid van je elektrische fiets verhogen naar ongeveer 50 km/h! De juiste, actuele snelheid wordt bij E-bikes van Bosch weergegeven. Bij alle andere merken middenmotoren wordt de snelheid gehalveerd weergegeven. De begrenzing kan bij vrijwel alle motoren in- en uitgeschakeld worden door middel van de wandelfunctie.

Bekijk ons aanbod SpeedBoxen!

Hoe werkt een SpeedBox?

De SpeedBox chip kan geplaatst worden tussen de bekabeling van de motor naar het display en de speedsensor. Omdat de tuningchip netjes weggewerkt zit achter de motorkap of in het frame is deze onzichtbaar voor het oog. Bij Fietsunie hebben we veel verschillende soorten chips van Speedbox zodat bijna elk merk middenmotor opgevoerd kan worden.

Specificaties en kenmerken:

 • Verhoog de maximale snelheid van je elektrische fiets tot wel 50 km/h.

 • Schakel de Speedbox met één simpele handeling in en uit.

 • De tuningchip is makkelijk te monteren.

 • Het verschilt per SpeedBox chip of de actuele waardes getoond worden op het display.

 • Let op! Wanneer je fiets opgevoerd is met een tuningchip kun je de fiets niet met de nieuwste software laten updaten tijdens een servicebeurt. De chip kan namelijk onbruikbaar worden gemaakt door de fabrikant. Dat is een dure grap voor een simpele update.

 • Let op! Voordat de chip geactiveerd wordt is het ook belangrijk om minstens 1 kilometer op de fiets te hebben gereden. Dit is in het geval dat je een nieuwe elektrische fiets hebt zeker aan te raden.

 • Let op! Aangepaste elektrische fietsen zijn niet aansprakelijk voor de fabrikant en stroken mogelijk niet met de wet in sommige landen. Schade komend uit het gebruik van de SpeedBox is volledig voor je eigen risico. Fietsen met een tuningschip mogen uitsluitend op eigen terrein gebruikt worden. Gebruik is niet toegestaan op fietspaden, openbare wegen en op openbare plaatsen. De garantie van de E-bike kan ongeldig gemaakt worden door het gebruik van de SpeedBox.

 • Het is verstandig extra beschermende maatregelen te nemen, zoals een helm, door de toenemende risico’s bij hogere snelheid.

Een aantal SpeedBoxen op een rijtje

Om wat meer inzicht te geven in de soorten SpeedBoxen gaan we twee verschillende chips voor je uitwerken. Dit zijn de SpeedBox 3.0 voor Bosch middenmotoren en de SpeedBox1 voor Shimano middenmotoren.

Speedbox 3.0 voor Bosch 2020 Generatie 4

Deze SpeedBox is gemaakt voor elektrische fietsen met een motor van het merk Bosch. De chip toont de actuele waardes en deactiveert de snelheidsbegrenzing met een simpele handeling. Dit kan door de Walk-assist knop óf Plus/Min/Plus/Min in te drukken (verschilt per model motor).

 • Makkelijk te monteren.

 • Geeft de juiste snelheid weer.

 • Werkt op alle motoren van Bosch uit generatie 3 en 4, met uitzondering van de Speed-Pedelecs.

 • De maximale snelheid is zelf in te stellen bij de Speedbox 3.0. In de video bij het product staat uitgelegd hoe dit werkt of hieronder.

 • Voor middenmotoren op elektrische fietsen van de volgende merken: Apache, Atala, Batavus, Bergamont, BHEmotion, Bianchi, Breezer, Bulls, Butchers & Bicycles, Cannondale, Centurion, Conway, Corratec, Crescent, Cresta, Cube, Dancelli, DBS, Definitive, Diamant, Diamond, Dutch id, EBIKE, Electra, Flyer, Focus, Fuji, Gazelle, Gepida, Ghost, Gitane, Granville, Gudereit, Haibike, Hercules, i:SY, Ibex, Kalkhoff, Kettler, Koga, Kreidler, KTM, Lapierre, Lombardo, Matra, Mondraker, Moustache, Orbea, Pegasus, Peugeot, Puch, Raleigh, Riese & Müller, Rixe, Rose, Scott, Simplon, Sinus, Solex, Sparta, Stevens, Tern, Thompson, Trek, Univega, Velo de Ville, VICTORIA, Viper, Wanderer, Whistle, Winora en Zemo.

Maximale snelheid SpeedBox instellen

Om de maximale snelheid in te stellen ga je eerst naar de Turbo Stand, dan naar ‘Turbo, Sport, Tour’, vervolgens naar ‘Eco’ en weer terug naar ‘Tour, Sport, Turbo’. De maximale snelheid die nu ingesteld staat wordt in een kommagetal getoond op het display:

 • 2.5 = 25 km/h

 • 3.5 = 35 km/h

 • Etc.

Haal vervolgens het achterwiel van de grond en draai deze 360 graden. De maximale snelheid zal vervolgens op het display oplopen. Ben je tevreden met 50 km/h? Draai dan het wiel tot er 5.0 op het scherm komt te staan. Houd vervolgens het wiel stil totdat het display weer teruggaat naar de beginstand.

Systeem uitschakelen na gebruik

Na het fietsen moet het systeem niet gelijk uitgezet worden bij deze nieuwste chip. Wacht tot er 0.0 op het display staat om het systeem uit te schakelen. Op het display wordt een timer weergegeven die je informeert hoelang dit duurt. 

SpeedBox1 for SHIMANO Steps E8000, E7000, E6100, E5000

De SpeedBox1 van Shimano werkt op alle elektrische fietsen met een middenmotor van het merk Shimano. Verhoog de maximale snelheid van je Shimano E-bike van 25 km/h naar 50 km/h! Het display toont tot 22 km/h de juiste snelheid. Ná 22 km/h wordt de snelheid willekeurig weergegeven. 

 • Let op! Elektrische fietsen die uitgerust zijn met de Shimano Di2 kunnen niet opgevoerd worden met de SpeedBox.

 • Van 25 km/h naar 50 km/h.

 • De SpeedBox voor Shimano kan in- en uitgeschakeld worden met het licht.Als je de verlichtingskabel niet aansluit staat de Speedbox altijd aan.

Licht installatie

Als jouw lichten niet geïnstalleerd worden door een gecertificeerde onderhoudstechnicus, is de SpeedBox chip altijd actief vanaf het moment dat je de fiets inschakelt. Zijn de lichten wel geïnstalleerd door een gecertificeerde onderhoudstechnicus is het mogelijk de Speedbox te activeren of deactiveren:

 • Lichten aan = Speedbox is gedeactiveerd

 • Lichten uit = SpeedBox is geactiveerd

Heb je liever dat de SpeedBox geactiveerd wordt wanneer je lichten aan gaan? Sluit dan niet de rode draad van de SpeedBox op je drive aan.

Welke SpeedBox past bij je?

Bij Fietsunie hebben we voor vrijwel elk merk en model fiets een passende SpeedBox. Eerder werd de SpeedBox van Bosch benoemd, die aangesloten kan worden op een breed scala modellen waar Bosch middenmotoren voor levert. Daarnaast hebben we Speedboxen voor middenmotoren van de merken Yamaha, Shimano, Giant, Impulse, Brose en Panasonic.

Het kan zijn dat je niet helemaal zeker bent welke chip aansluit op je elektrische fiets of andere vragen hebt. Neem dan gerust contact met ons op via info@fietsunie.nl. Wij helpen je graag verder om de juiste accessoires te vinden voor je fiets. Zo heb je binnen de kortste tijd alles om je fiets te perfectioneren zodat deze aansluit op je behoeftes.

De niet-openbare weg?

We moeten je toch even vervelen met een kleine disclaimer: je elektrische fiets opvoeren is niet geheel zonder risico. De snelheid die je bereikt zal dik boven de 25 of zelfs 45 kilometer per uur liggen. Draag daarom voor de veiligheid altijd een helm op je opgevoerde E-bike. Het is wettelijk niet toegestaan om met een opgevoerde fiets op de openbare weg te rijden. Doe je dat toch, dan loop je kans op een boete en ben je niet WA-verzekerd (eventuele schade die je veroorzaakt zal je dus zelf moeten betalen). Wij raden dan ook aan om na het opvoeren je elektrische fiets alleen open te trekken op niet-openbare wegen. Wel kunnen we je vertellen, dat de kans erg klein is dat de SpeedBox bij controle wordt ontdekt. Doe ermee wat je wilt, maar je elektrische fiets opvoeren en ermee rijden is op eigen verantwoording.