Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis De specialist om uw eigen fiets elektrisch te maken 30 dagen niet goed, geld terug

Elektrische fiets middenmotor

Bent u op zoek naar een elektrische fiets middenmotor of ombouwset? Deze manier van elektrisch fietsen wordt steeds populairder. Een elektrische fiets betekent niet dat u zelf niets meer hoeft te doen. Uiteraard blijft u zelf ook fietsen, maar de middenmotor ondersteund de snelheid middels een rotatie-, of trapkrachtsensor. Hierdoor fietst u veel gemakkelijker langere afstanden of bijvoorbeeld tegen de wind in.

Eigen merk elektrische fiets ombouwsets (E-Drive)

Er zijn ontzettend veel elektrische fiets middenmotoren en ombouwsets te vinden op het internet met uiteenlopende prijzen en van verschillende bekende en onbekende merken. De één kan soms wel honderden euro’s duurder zijn dan de andere. Fietsunie heeft haar eigen merk ombouwsets ontwikkelt en werken hiermee altijd met topkwaliteit partners zoals de elektrische fiets middenmotor van Bafang. Het eigen universele merk heet E-Drive en maakt heel eenvoudig van elke fiets een elektrische fiets. Naast de ombouwsets met een middenmotor hebben we ook ombouwsets met een voorwielmotor en een achterwielmotor.

Er gaat niets boven een goede accu!

Een elektrische fiets middenmotor werkt natuurlijk niet zonder goede accu, daarom hebben we een keuze uit 36V 10,5Ah, 13Ah en 20Ah Li-Ion accu's. Al deze elektrische fiets accu’s zijn goed voor een minimale actieradius van 80 tot maar liefst 180 kilometer. Daarnaast zijn alle motoren voorzien van een vrijloop zodat deze geen weerstand geven wanneer deze niet is ingeschakeld, u fietst dus net zo licht als voorheen.

De Bafang elektrische fiets middenmotor

Naast het eigen merk verkopen wij ook elektrische fiets middenmotoren van Bafang. Dit is een wereldwijd bekend merk en tevens zeer krachtig in elektrische trapondersteuning. Bafang is zelfs marktleider op het gebied van elektrische ondersteuning voor fietsen en scooters.
Het grote voordeel van een elektrische fiets middenmotor in het algemeen is dat deze veel beter geschikt is om te gebruiken op steile en heuvelachtige wegen. Dit in tegenstelling van naafmotoren (voor- en achterwiel motoren), omdat dit soort motoren minder krachtig zijn dan de middenmotor. Als voorbeeld geeft onze 250W middenmotor veel meer koppel dan een 500W naafmotor. Waar de Bafang middenmotor zich ook nog van onderscheidt is de superieure kracht en is bovendien absoluut fluisterstil. Vooral dit laatste is iets wat weinig andere bekende merken kunnen evenaren.

Volledige ombouwset beschikbaar

Wanneer u op zoek bent naar een volledige ombouwset met middenmotor voor uw (elektrische) fiets dan vindt u op onze website complete pakketten waarmee u direct uit de voeten kunt. Met de ombouwsets kunt u namelijk vrij eenvoudig van uw bestaande fiets een volledige elektrische fiets maken. In alle ombouwsets die wij aanbieden maken we gebruik van de krachtige motoren van Bafang gecombineerd met ons eigen merk E-Drive. In het pakket vindt u onder andere:

 • Een bijpassende accu;
 • Gashendel, cranktrekker en schakelsensor (optioneel);
 • Remonderbrekers (ook hydraulisch optioneel);
 • En de nodige bekabeling;

Bij elke ombouwset wordt sowieso weergegeven wat er precies in de doos zit en wat er optioneel bij te bestellen is. Tevens vindt u op onze website gratis handleidingen die u kunt downloaden (veelal in het Engels). In deze handleidingen wordt heel zorgvuldig uitgelegd hoe u zelf de ombouwset met middenmotor kun installeren en configureren om van uw bestaande fiets een elektrische fiets te maken.

Probeer een elektrische fiets met middenmotor uit!

Wij kunnen ons voorstellen dat u wellicht eerst een elektrische fiets met middenmotor wilt uitproberen. U kunt altijd bij ons langskomen om geheel zelf te ervaren of een middenmotor goed bij u past of dat u misschien toch een voorkeur heeft voor een voorwiel- of achterwielmotor. Daarnaast krijgt u bij ons altijd deskundig advies en leggen wij u graag de voor- en nadelen uit van elk type motor. En wist u ook dat wij een ombouwservice hebben? Wij kunnen namelijk uw bestaande fiets ombouwen naar een elektrische fiets. Het ombouwen kost bij ons slechts € 85,00. In tegenstelling tot vele andere leveranciers zijn wij de goedkoopste van Nederland!

Daarom kiest u voor Fietsunie

Naast de passie voor elektrische fietsen en de ontwikkeling van ons eigen met E-Drive zijn er natuurlijk een aantal zeer belangrijke redenen waarom u voor Fietsunie kiest:

 • Online bestellen en op werkdagen voor 16:00 besteld is morgen al in huis;
 • Wij bieden ook montage en service aan uw elektrische fiets;
 • Onze ombouwservice kost slechts € 85,00;
 • Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Ook op prijs laten we andere aanbieders links liggen;
 • Ons personeel is zeer deskundig en geven u graag persoonlijk advies;
 • Al meer dan 10 jaar ervaring als elektrische fietsspecialist;
 • Wij geven twee jaar volledige garantie zonder kleine letters;
 • Alle producten woorden bij ons uit voorraad geleverd;