Start met typen om te zoeken

Elektrische fiets met een middenmotor

Ben je op zoek naar een elektrische fiets met een middenmotor of wil je jouw eigen fiets ombouwen met een complete ombouwset? Elektrisch fietsen wordt steeds populairder onder alle doelgroepen. Er werd "vroeger" vaak gedacht dat elektrisch fietsen vooral bedoeld was voor oudere of luie mensen, maar dit is natuurlijk compleet verkeerd gedacht. We zien juist een enorme toename van elektrische fietsen onder jongeren. Deze moeten vaak lange afstanden naar school fietsen en dan is een duwtje in de rug door middel van trapondersteuning erg fijn. Of wat dacht je van jonge moeders die dagelijks met kleine kinderen op de fiets zitten? Ook zij profiteren graag van een comfortabele trapondersteuning. Elektrisch fietsen betekent niet dat je zelf niets meer hoeft te doen, want als jij niet trapt dan doet de fiets ook niets. Je blijft gewoon zelf fietsen, maar de middenmotor ondersteund de snelheid middels een rotatie-, en/of trapkrachtsensor. Hierdoor fiets je veel gemakkelijker langere afstanden. Ook fiets je met minder moeite tegen de wind in.

Eigen merk elektrische fiets ombouwsets (E-Drive)

Er zijn ontzettend veel elektrische fiets middenmotoren en ombouwsets te vinden op het internet met uiteenlopende prijzen. Je vindt verschillende bekende en onbekende merken. De ene ombouwset met middenmotor kan soms wel honderden euro’s duurder zijn dan de andere. Fietsunie heeft haar eigen merk E-Drive ombouwsets ontwikkeld, waardoor we altijd invloed kunnen uitoefenen op de prijs en de kwaliteit. Wij werken samen met gerenommeerde merken zoals Bafang. E-Drive ombouwsets zijn veelal universeel, waardoor we bijna iedere fiets kunnen ombouwen naar een elektrische fiets. Naast de ombouwsets met een middenmotor bieden we ook ombouwsets met een voorwielmotor en een achterwielmotor aan.

Er gaat niets boven een goede accu!

Een elektrische fiets met een middenmotor werkt natuurlijk niet zonder een goede accu. Daarom hebben we de keuze uit 36V 10,5Ah, 13Ah, 17Ah en 20Ah Li-Ion accu's. Al deze elektrische fietsaccu’s zijn goed voor een minimale actieradius van 80 tot maar liefst 180 kilometer. Daarnaast zijn alle motoren voorzien van een vrijloop zodat deze geen weerstand geven wanneer de trapondersteuning niet is ingeschakeld. Je fietst dus net zo licht als voorheen.

De Bafang elektrische fiets middenmotor

Naast het eigen merk verkopen wij ook elektrische fiets middenmotoren van Bafang. Dit is een wereldwijd bekend merk en tevens zeer krachtig in elektrische trapondersteuning. Bafang is zelfs marktleider op het gebied van elektrische ondersteuning voor fietsen en scooters. Het grote voordeel van een elektrische fiets middenmotor in het algemeen is dat deze veel beter geschikt is om te gebruiken op steile en heuvelachtige wegen. Dit in tegenstelling tot naafmotoren (voor- en achterwiel motoren), omdat dit soort motoren minder krachtig zijn dan de middenmotor. Als voorbeeld geeft onze 250W middenmotor veel meer koppel dan een 500W naafmotor. Waar de Bafang middenmotor zich ook nog van onderscheidt is de superieure kracht. Bovendien is de Bafang middenmotor absoluut fluisterstil. Vooral dit laatste is iets wat weinig andere bekende merken kunnen evenaren.

Volledige ombouwset beschikbaar

Wanneer je op zoek bent naar een volledige ombouwset met middenmotor voor jouw (elektrische) fiets dan vind je op onze website complete pakketten waarmee je direct uit de voeten kunt. Met de E-Drive ombouwsets kun je namelijk vrij eenvoudig je eigen fiets ombouwen naar een elektrische fiet. Wist je dat je een bakfiets ook kunt ombouwen naar een elektrische bakfiets?

In alle middenmotor ombouwsets die wij aanbieden maken we gebruik van de krachtige motoren van Bafang gecombineerd met ons eigen merk E-Drive. Een ombouwset bevat onder andere:

 • Een bijpassende accu;

 • Gashendel, cranktrekker en schakelsensor (optioneel);

 • Remonderbrekers (ook hydraulisch optioneel);

 • En de nodige bekabeling;

Bij elke ombouwset wordt sowieso weergegeven wat er precies in de doos zit en wat er optioneel bij te bestellen is. Tevens vind je op onze website gratis handleidingen die je kunt downloaden (veelal in het Engels). In deze handleidingen wordt heel zorgvuldig uitgelegd hoe je zelf de ombouwset met middenmotor kun installeren en configureren om van jouw bestaande fiets een elektrische fiets te maken.

Probeer een elektrische fiets met middenmotor uit!

Wij kunnen ons voorstellen dat je wellicht eerst een elektrische fiets met middenmotor wilt uitproberen voordat je een ombouwset aanschaft. Je kunt altijd bij ons langskomen om geheel zelf te ervaren of een middenmotor goed bij jouwe wensen past of dat je misschien toch liever de voorkeur geeft aan een voorwiel- of achterwielmotor. Daarnaast krijg je bij ons altijd deskundig advies en leggen wij je graag de voor- en nadelen uit van elk type motor. En wist je ook dat wij een ombouwservice hebben? Wij kunnen namelijk jouw bestaande fiets ombouwen naar een elektrische fiets. Vraag vrijblijvend een inbouw offerte aan voor de vele mogelijkheden.

Daarom kies je voor Fietsunie

Naast de passie voor elektrische fietsen en de ontwikkeling van ons eigen met E-Drive zijn er natuurlijk een aantal zeer belangrijke redenen waarom je voor Fietsunie kiest:

 • Online bestellen en op werkdagen voor 16:00 besteld is morgen al in huis

 • Wij bieden ook montage en service aan jouw elektrische fiets

 • Onze ombouwservice vanaf € 100,-

 • Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Ook op prijs laten we andere aanbieders links liggen

 • Ons personeel is zeer deskundig en geven u graag persoonlijk advies

 • Al meer dan 10 jaar ervaring als elektrische fietsspecialist

 • Wij geven twee jaar volledige garantie zonder kleine letters

 • Alle producten woorden bij ons uit voorraad geleverd