Start met typen om te zoeken

Elektrische fiets kopen?

Wil je een elektrische fiets kopen? Een elektrische fiets wordt ook wel een e-bike genoemd. De termen zijn eigenlijk synoniemen van elkaar. Er gaan zelfs verhalen rond waarbij wordt beweerd dat een e-bike hogere snelheden kan behalen dan een elektrische fiets. Maar feitelijk is een e-bike hetzelfde als elektrische fiets. De e staat namelijk voor het Engelse woord electric. Wij begrijpen dat je door het enorme aanbod misschien te veel keuze hebt. Bij Fietsunie heb je de keuze uit diverse soorten elektrische fietsen van bekende merken. De elektrische stadsfiets is de meest bekende, deze zien we veel terug in het straatbeeld. De stadsfiets is zeer geschikt voor dagelijks gebruik en voor langere fietstochten. Een elektrische fiets wordt tegenwoordig door een breed publiek gebruikt. Of je nu jong of oud bent, je leven wordt een stuk comfortabeler met een goede e-bike. Welke elektrische fiets je gaat kopen hangt sterk af van de wensen die je hebt. Naast een bepaald design dat je voor ogen hebt, wil je ook meer weten over het vermogen van het motorsysteem en de meegeleverde accu.

De voordelen van een elektrische fiets

Het grootste voordeel van een elektrische fiets is dat je minder kracht hoeft uit te oefenen, doordat je profiteert van de trapondersteuning. Hierdoor ben je sneller op school, op je werk of bij de supermarkt. Veel mensen kiezen vaker voor de e-bike dan voor de auto. Je fietst immers sneller binnendoor, hoeft minder ver te lopen en je hebt geen last meer van parkeerproblemen en te dure parkeerkaartjes. Je begrijpt dat een elektrische fiets ook minder schadelijk voor het milieu is dan een auto.

Verschillende soorten e-bike motoren

Elektrische fietsen zijn verkrijgbaar met verschillende soorten motoren. De positie van de motor verschilt per fiets. Je hebt de keuze uit een e-bike met een voorwiel-, achterwiel-, of middenmotor. De middenmotor is veruit het populairst, waardoor de meeste motorfabrikanten hier de meeste ontwikkelingen in doorvoeren. De meest bekende e-bike motoren zijn; Bosch, Bafang, Shimano en Yamaha. Bosch motoren worden vaak gebruikt door verschillende fietsfabrikanten. Bosch heeft de Active Line, Active Line Plus, Cargo Line, Performance Line en Performance Line CX in het assortiment. De Active Line heeft de laagste Nm koppel en de Performance Line CX het hoogste. Hoe hoger het Nm koppel, hoe minder kracht je zelf hoeft uit te oefenen. Een zwaardere motor zorgt er dus voor dat je zelf minder zwaar hoeft te fietsen.

Elektrische fiets accu’s

Een elektrische fiets beschikt altijd over een accu, deze is vaak onder de bagagedrager, op het frame of in het frame bevestigd. Alle fietsaccu’s zijn uitneembaar en daardoor eenvoudig vervangbaar. De keuze van de grootte van de accu hangt af van de afstanden die je met de fiets wilt afleggen. Gebruik je de e-bike voor korte, dagelijkse ritjes of fiets je vaak grotere afstanden? Hoe hoger het Wh, hoe hoger het actieradius bedraagt.

Elektrische fiets merken

Fietsunie biedt elektrische stadsfietsen en elektrische mountainbikes van bekende merken aan. De merken Kalkhoff, Cortina, Cannondale, Giant en Pegasus zijn terug te vinden in ons ruime assortiment. Ook elektrische bakfietsen zijn steeds meer in opmars. Urban Arrow bakfietsen zijn ongekend populair evenals de bakfietsen van Vogue en Carqon. Op basis van al jouw specifieke wensen helpen we jou graag met het vinden van de meest geschikte elektrische fiets. Je kunt bij ons eenvoudig online bestellen. Wil je liever naar de fietsenwinkel of een proefrit plannen? Dan ben je van harte welkom in onze ruime fietsenwinkel in Emmen.

Ook losse onderdelen verkrijgbaar voor elektrische fietsen

Heb je al een elektrische fiets en ben je op zoek naar losse onderdelen? Fietsunie heeft een groot online assortiment onderdelen voor bijna elk type en merk elektrische fiets. Je vindt bij ons volledig nieuwe ombouwsets die je zelf op jouw bestaande fiets kunt monteren, maar ook bieden wij opladers (met verschillende voltages), accu’s en specifieke onderdelen zoals een trapsensor, gashendels, verlichting, banden, controller kits en bevestigingsmateriaal. Alle onderdelen zijn uit voorraad leverbaar en kunnen de volgende werkdag al geleverd worden. Mocht er onverhoopt een onderdeel niet op voorraad zijn of ben je op zoek naar een specifiek onderdeel? Laat het ons dan weten en wij zoeken naar een passende oplossing.

Wil je jouw eigen fiets elektrisch maken?

Met de E-Drive ombouwsets van Fietsunie.nl is het in de meeste gevallen mogelijk om je eigen vertrouwde fiets elektrisch te maken. De keuze voor een ombouwset is vaak voordeliger dan de aanschaf van een nieuwe e-bike. Fietsunie biedt complete ombouwsets aan die kunnen worden toegepast op verschillende merken stadsfietsen, mountainbikes, bakfiets, driewielers en handbikes. Ook bij een ombouwset heb je de keuze uit een voorwiel-, achterwiel-, of middenmotor. Sommige E-Drive ombouwsets zijn deels configureerbaar, waardoor je de set naar wens kunt samenstellen. Je hebt dan de keuze uit verschillende accu’s en display. Fietsunie is dé online aanbieder en specialist van elektrische fietsen en ombouwsets. Wij bieden jou de mogelijkheid om de ombouwset voor jou te installeren, zodat je er zelf geen werk van hebt.

Kan ik veilig online een elektrische fiets kopen?

Ja, bij Fietsunie bestel je eenvoudig en veilig een elektrische fiets online. Wij leveren alle fietsen 100% rijklaar bij jou thuis af. Daarnaast bieden wij een uitstekende service en aftersales.

Daarom kies je voor Fietsunie.nl

  • Wij maken jouw fiets zelf rijklaar in onze werkplaats

  • De beste prijs-kwaliteitsverhouding

  • Bij Fietsunie.nl werken alleen specialisten op het gebied van elektrische fietsen

  • Wij scoren gemiddeld een 9.0 uit meer dan 5500 klanten beoordelingen

  • Eenvoudig online bestelproces met beveiligde betaalmethoden en dataverwerking

  • Ruime assortiment elektrische fietsen, ombouwsets en onderdelen