Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
🚀 Het is BLACK FRIDAY 'SUPER SALE' bij Fietsunie! 20% korting op accessoires!

Een E-Drive ombouwset, wat kun je ermee?

Een E-Drive ombouwset, wat kun je ermee? Veel! Want alle E-Drive ombouwsets zijn zo ontwikkeld om het jou zo comfortabel mogelijk te maken. Moet je iedere dag lange afstanden fietsen op een fiets zonder trapondersteuning of zit je te hannesen met een defecte E-bike? Dat is niet langer nodig, want met de voordelige E-Drive ombouwsets kunnen wij jouw fiets ombouwen naar een elektrische fiets. Klinkt goed toch? Maar hoe werkt zo’n ombouwset nu precies en wat kun je ermee? In dit blog geven wij jou graag meer informatie.

Is jouw E-bike defect?

Je kent het wel. Je hebt een elektrische fiets en de accu gaat stuk, het display valt steeds uit, er verschijnen steeds weer nieuwe error codes op het display of je krijgt te maken met een defecte motor. Je baalt als een stekker, want je hebt vast al eens gehoord dat E-bikes soms moeilijk te repareren zijn en dat de kosten hoog kunnen uitvallen. Ben je al naar een lokale fietsenmaker geweest? Dan is de kans groot dat je te horen hebt gekregen dat bepaalde onderdelen niet meer leverbaar zijn en dat de fiets niet meer gerepareerd kan worden. Vervolgens wordt er dan al snel gesproken over de aanschaf van een nieuwe E-bike. Maar wist je dat dit niet altijd nodig is? Want wanneer jouw fiets niet is voorzien van een middenmotor, dan kun je er ook voor kiezen om jouw defecte E-bike naar Fietsunie te brengen. Wij kunnen jouw defecte E-bike namelijk voorzien van een compleet nieuwe elektrische ondersteuning. Alle huidige elektrische componenten worden van jouw E-bike gedemonteerd. Vervolgens wordt er een complete E-Drive ombouwset geïnstalleerd. Je krijgt dan onder andere een nieuwe motor, accu en display.

Een E-Drive ombouwset is niet alleen duurzamer, maar ook vele malen voordeliger. Je hoeft immers niet een compleet nieuwe fiets aan te schaffen, maar alleen de losse ombouwset. Doordat wij bij Fietsunie al sinds 2008 fietsen ombouwen kunnen we jou altijd voorzien van het juiste advies. Onze E-Drive ombouwsets zijn van hoge kwaliteit en alle onderdelen zijn los verkrijgbaar. Je kunt dus jarenlang vooruit met een nieuwe ombouwset.

Heb je nog geen elektrische fiets, maar wil je jouw fiets wel ombouwen naar een E-bike?

Dan roepen wij E-Drive! Wist je dat ieder jaar de vraag naar nieuwe elektrische ondersteuning op bestaande elektrische fietsen groter wordt? Daarom zijn wij dagelijks bezig met de ontwikkeling van goede ombouwsets. Onze E-Drive ombouwsets zijn helemaal samen te stellen zoals jij dat wilt. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit een voorwiel-, midden-, of achterwielmotor, een LCD of LED display en uiteraard kun je de grootte van de accu zelf bepalen.

Kies je voor een voorwiel-, midden-, of achterwielmotor?

Afhankelijk van jouw fiets en je wensen kun je kiezen voor een ombouwset met een voorwiel-, midden-, of achterwielmotor.

Een voorwielmotor wordt in de naaf van het voorwiel geplaatst, waardoor je de motor bijna niet ziet. En voorwielmotor kan met ieder type remmen worden gebruikt. Bij een voorwielmotor wordt de aandrijving verdeeld over twee wielen. De motor zorgt voor de aandrijving op het voorwiel en doordat jij fietst, drijf je het achterwiel aan. Dit zorgt voor een prettige fietsbeleving. Een bijkomend voordeel is de installatie. Een voorwielmotor is het meest eenvoudig te installeren. Wanneer je de ondersteuning uitschakelt fietst je fiets net zoals voorheen.

Een middenmotor wordt bij de trapas geplaatst en zorgt daardoor voor een goede gewichtsverdeling. De middenmotor zorgt voor een prettige ondersteuning doordat de krachtoverbrenging heel geleidelijk verloopt.

Een achterwielmotor wordt in de naaf van het achterwiel geplaatst. Een achterwielmotor geeft een stuwende ondersteuning, waardoor het voelt alsof je altijd met de wind in de rug fietst. De keuze van de motorpositie is afhankelijk van jouw wensen en de fiets die je om wilt laten bouwen.

Wat zijn de voordelen van een E-Drive ombouwset?

  • Je bent niet gebonden aan een bepaald merk
  • Onderdelen zijn uitwisselbaar en vervangbaar
  • De onderdelen zijn universeel
  • Wij laten de sets zelf produceren, waardoor we een scherpe prijs kunnen bieden

Kun je je eigen fiets zelf ombouwen?

Ja, wanneer je handig bent en technisch inzicht hebt dan is het mogelijk om je fiets zelf om te bouwen. Vind je dit teveel werk of zie je het niet zitten? Geen probleem, want de monteurs van Fietsunie nemen deze klus graag van je over. Wij bieden een haal- en brengservice, zodat we jou helemaal kunnen ontzien van het werk. Wil je zelf liever aan de slag? Dan is een voorwielmotor het meest eenvoudig te installeren. Heb je al een elektrische fiets en wil je deze ombouwen? Dan wordt het al iets lastiger, omdat alle oude componenten van de fiets moeten worden gehaald.

Kies jij voor een E-Drive ombouwset?

Dan kies je voor kwaliteit en gemak. Ook draag je bij aan een duurzame oplossing. Doordat alle onderdelen los verkrijgbaar zijn kun je extra lang vooruit met een E-Drive ombouwset. Zien we jouw fiets binnenkort in onze werkplaats? Neem contact op voor de mogelijkheden of al je vragen. Wij helpen jou graag op weg.

  Renate     08-03-2023 10:26     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien en om onze website te kunnen optimaliseren? Fietsunie en onze partners (Google) verzamelen gegevens en gebruiken cookies om persoonlijk en niet-persoonlijk te adverteren en deze te meten. Daarnaast gebruiken wij deze gegevens om ons websiteverkeer te analyseren. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar ons Privacy Statement: Privacy Statement
Accepteer geselecteerde cookies