Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
Het zijn de MAGAZIJN OPRUIMWEKEN bij Fietsunie! 25% korting op e-bike accessoires en nog veel meer!

De leukste fietsroutes van Drenthe

De leukste fietsroutes van Drenthe Het mooie fietsweer begint nu echt te komen en daarom lichten wij graag onze favoriete fietsroutes van Drenthe uit. Een provincie met mooie en verschillende landschappen waar je perfect kunt fietsen of wandelen. Even een pitstop maken kan in één van de gezellige brinkdorpen. Genieten van een heerlijke lunch op het terras of diner in een restaurant om bij te komen.

Recreatieve fietsroutes

Heerlijk genieten van de drie Nationale Parken die Drenthe te bieden heeft door de vele fietsroutes die er doorheen lopen. Onderweg verandert het landschap van bossen, langs meertjes, hunebedden, grafheuvels en uitgestrekte zandvlaktes. De fietsroutes door Drenthe variëren van 18 km tot 255 km of routes verspreid over meerdere dagen. De langste route brengt je letterlijk langs de grens van Drenthe met Friesland, Overijssel, Duitsland en Groningen.

Wil je al fietsend meer te weten komen over Drenthe? Dan is er ook een audioroute, deze leidt je door de ogen van schilders van vroeger en hedendaagse fotografen door verschillende landschappen. Je begint de fietsroute in Spier en vervolgens ga je naar Ruinen, Dwingeloo en Lhee.

Voor de meer actieve fietser is er de Col du VAM, de VAM-berg is een klimwalhalla met een gemiddeld stijgingspercentage van 10%. Het parcours telt drie klimroutes en één afdaling, in totaal 2100 m lang. De VAM-berg is in totaal 48 meter hoog. Helemaal bovenaan de top heb je een fantastisch uitzicht over de omgeving.

Kinderfietsroute

Ben je op vakantie in Drenthe en wil je er op uit met de kids? Dan is fietsen een mooie manier om de provincie te verkennen, lekker actief bezig zijn in de buitenlucht! Er zijn verschillende kinderfietsroutes die je kan fietsen, van 11 km tot 24 km. Fietst bijvoorbeeld de route van Loek het schaap en kijk je ogen uit op het Balloërveld, het grootste heideveld van Noord-Drenthe. Met de kinderfietsroute De Verdwenen Eenhoorn leren en ontdekken de kinderen meer over het heelal en de sterren. Zijn jouw kinderen echte avonturiers? Fiets dan de route van De Zilveren Dolk. Zoek de Zilveren Dolk met behulp van de schatkaart en doe leuke opdrachten.

Alle kinderfietsroutes en meer kan je vinden op de website van de provincie Drenthe.

MTB fietsroutes

Ga je graag van de gebaande paden met jouw fiets, dan zijn er vele MTB routes door Drenthe te vinden. Voor elke liefhebber is er een mooie route te vinden, van 8,7 km tot 75 km. Voor de echte offroader is er in Roden het Op Fietse Bike Park; een uitdagend parcours voor de gevorderde MTB-er met rock gardens, bruggetjes en flinke hoogteverschillen.

Valtherbos/Emmerdennen is een mooie route om jouw gloednieuwe MTB van Fietsunie te testen. De route bestaat uit twee lussen, de ene door de Emmerdennen (6 km) en de andere door het Valtherbos (14 km). De route heeft rustige stukken maar ook korte technische klimmetjes, afdalinkjes en bochten. Door het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes) is de route goed te volgen.
  Suzanne     24-05-2023 16:40     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien en om onze website te kunnen optimaliseren? Fietsunie en onze partners (Google) verzamelen gegevens en gebruiken cookies om persoonlijk en niet-persoonlijk te adverteren en deze te meten. Daarnaast gebruiken wij deze gegevens om ons websiteverkeer te analyseren. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar ons Privacy Statement: Privacy Statement
Accepteer geselecteerde cookies