Gratis verzending vanaf €75,-
Dé ombouw specialist
6 dagen per week bereikbaar
Start met typen om te zoeken

Wat zijn de beste alternatieven voor een Babboe bakfiets?

Wat zijn de beste alternatieven voor een Babboe bakfiets?

Overweeg je al een tijdje om Babboe bakfiets aan te schaffen? Dat begrijpen we heel goed, want de bakfietsen van Babboe zijn populair vanwege het fraaie design en de gunstige prijs. Helaas hebben we recentelijk de berichtgeving ontvangen dat de verkoop van Babboe bakfietsen tijdelijk wordt stopgezet. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft op 14 februari jl. uitgesproken dat de verkoop van Babboe bakfietsen niet langer toegestaan is. Er zal een onderzoek gestart worden en er komt zeer waarschijnlijk een terugroepactie. Op dit moment is het nog niet bekend hoelang het gaat duren voordat de verkoop weer gestart zal worden. Heb je nu een bakfiets nodig en wil je niet wachten op de uitspraak? Lees dan onze blog over de beste alternatieven voor een Babboe.

Bakfiets.nl bakfietsen als alternatief voor Babboe

De elektrische bakfietsen van Bakfiets.nl zijn zeer degelijk en hebben een stoer uiterlijk. De Cruiser bakfietsen zijn voorzien van extra brede banden en een stoer Brooks zadel. De robuuste frames zijn in vele kleuren verkrijgbaar, waardoor je de fiets zelf kunt customizen. De ruime houten laadbak zorgt voor meer dan voldoende bergruimte. Bakfiets.nl biedt meerdere modellen aan, waardoor je de keuze hebt uit een twee- of driewieler bakfiets. Qua prijs zijn de bakfietsen gelijkwaardig aan Babboe.

Vogue Carry en Vogue Avenger bakfietsen

Ook de Vogue Carry en Vogue Avenger bakfietsen zijn geschikt als alternatief voor Babboe. De Vogue Avenger is een luxe driewieler bakfiets met houten laadbak. De bak biedt maar liefst 4 zitplaatsen en is standaard voorzien van een handige regenhuif. De krachtige Ananda M100 middenmotor zorgt voor de perfecte trapondersteuning waardoor je soepel van A naar B fietst. Je kunt de Vogue Avenger in zowel bruin als zwart bestellen in onze webshop. 

Zoek je een bakfiets in een iets lagere prijsklasse? Dan is de Vogue Carry een uitstekende keuze. De Vogue Carry 2 is een zogenaamde tweewieler bakfiets en is recentelijk vernieuwd op de markt gekomen. De bakfiets heeft een flinke upgrade gehad en is voorzien van een motor met meer vermogen, een groter kleurendisplay, een 540Wh accu en hydraulische schijfremmen. Heb je liever een driewieler bakfiets? Geen probleem, want naast de Carry 2 is er een Carry 3 variant beschikbaar.

Upgrade naar Urban Arrow

Urban Arrow bakfietsen behoren tot de top van de wereld. Echt alles klopt aan deze bakfiets! Het gestroomlijnde design zorgt voor een unieke fietsbeleving waarbij zeker rekening is gehouden met wendbaarheid en fietscomfort. De veilige EPP bak biedt extra bescherming voor jouw kinderen en de zachte bankjes bieden net iets meer comfort. Urban Arrow bakfietsen zijn weliswaar iets duurder dan Babboe, Vogue en Bakfiets.nl, maar ze zijn het geld dubbel en dwars waard. Wist je dat Urban Arrow bakfietsen behoorlijk waardevast zijn? Hierdoor krijg je nog altijd een hele goede prijs voor jouw bakfiets wanneer je deze tweedehands aanbiedt. Urban Arrow Family bakfietsen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen waarbij de Bosch motor het model bepaalt. De Urban Arrow Family Active Plus is het meest voordelige model en daardoor erg populair. Urban Arrow bakfietsen zijn uit te breiden met tal van accessoires. Ideaal wanneer je de auto aan de kant hebt gezet en de bakfiets hebt omarmd. 

Is een bakfiets wel veilig?

Wanneer je een bakfiets op een normale manier gebruikt is dit zeker een veilig vervoermiddel. Dit betekent dat je de laadbak niet moet overladen of de bakfiets gebruikt als vrachtwagen zeg maar. Het is prima om er een aantal kinderen (meestal maximaal 3 of 4) en wat boodschappen in te vervoeren, maar wanneer je jouw halve huisraad mee wilt nemen dan raden we jou toch echt een Cargo bakfiets of Urban Arrow Tender aan. Dan heb je ook nog keuze uit verschillende laadbakken. Ideaal wanneer je graag te veel spullen mee wilt nemen.

Ook is het belangrijk om regelmatig een onderhoudsbeurt in te plannen. Zonder onderhoud heb je gewoon meer kans op slijtage en af en toe dienen er onderdelen te worden vervangen door het gebruik.

Achterstallig onderhoud aan een bakfiets

Wist je dat je net als bij een auto ook regelmatig onderhoud aan een bakfiets moet laten uitvoeren? Tijdens een onderhoudsbeurt worden belangrijke punten nagelopen om er zeker van te zijn dat de fiets nog veilig gebruikt kan worden. Wanneer je een bakfiets in weer en wind buiten laat staan heb je meer kans op problemen en dien je vaker onderhoud te plegen. Tijdens een onderhoudsbeurt bij Fietsunie wordt er onder andere gekeken naar de banden, remmen, versnellingen, lasnaden, het stuur en loslatende onderdelen. Achterstallig onderhoud kan leiden tot onverwachte problemen. Zorg er daarom voor dat de aanbevolen onderhoudsprocedures gevolgd worden.