Start met typen om te zoeken

Versier je fiets voor de Koning

Versier je fiets voor de Koning

27 april is het Koningsdag, een kleurrijke dag, waarop we gezamenlijk de verjaardag van onze koning vieren. Het is dé dag om je oranje outfit aan te trekken en deel te nemen aan allerlei leuke activiteiten. Misschien breng je een bezoek aan de vrijmarkt, een festival of ga je naar een plaatselijke sportclub om Oer-Hollandse spellen te spelen. Niet alleen in grote steden is het feest, ook in kleinere steden en dorpen wordt er ontzettend veel georganiseerd. Is er bij jou in de buurt een optocht van versierde fietsen of andere voertuigen? Dan is het leuk om dit blog eens door te lezen, want we geven jou graag de beste versiertips.

Oranje, rood, wit en blauw

Oranje, rood, wit, blauw en goud zijn de kleuren die je gebruikt voor het versieren van jouw fiets, skelter, traptractor, loopauto of step. Ben je creatief? Mooi, want dan kun jij je helemaal uitleven. Maak een prachtige boog of creëer een gouden koets van jouw bakfiets! Nog een beetje inspiratie nodig? Wij helpen je uit de brand.

Vlaggetjes, folie, stickers, niks is te gek wanneer je je twee-of driewieler gaat versieren. Wikkel een oranje veren boa om je stuur, met crepepapier kan je slierten aan de handvaten maken. Heb je nog genoeg crepepapier over? Dan kan je natuurlijk ook het hele frame van je fiets bekleden. Vlaggetjes en ballonnen mogen natuurlijk niet ontbreken! Gebruik helium in de ballonnen om extra op te vallen.

Wanneer je de wielen wilt versieren moet dit natuurlijk wel op een veilige manier. Door middel van rietjes of pijpenragers om de spaken van je fietsband wordt het plaatje helemaal compleet! Kleine tip van ons, zorg dat je de spaken niet volledig dicht plakt, zo blijft het gemakkelijk en veilig om te fietsen.

Koningsnacht

Wil je stijlvol uitpakken en helemaal opvallen? Gebruik dan LED-strips, fietslampjes en glowsticks om je fiets te versieren. Zo val je ook in het donker op tijdens Koningsnacht en ben je goed zichtbaar in het verkeer. Twee vliegen in één klap!

Versier je fietsmand

Vlaggetjes mogen natuurlijk niet ontbreken op je fiets en kunnen perfect gebruikt worden om de mand te versieren. Draai de slinger om je fietsmand en je hebt in een handomdraai de mand omgetoverd tot een oranje koningsmand.

Heerlijk fietsweer

Het is met Koningsdag altijd weer de vraag wat het weer gaat doen, zouden we dit jaar geluk hebben? Geen regen, een lekker zonnetje en zo’n 15 graden. Niet te koud en niet te warm dus perfect fietsweer! Ideaal tijdens Koningsdag want met de fiets ben je snel op de vrijmarkt om jouw koopjes te scoren! Wie weet tik je nog een mooi kinderfietsje op de kop waar de kinderen lekker mee kunnen crossen of juist om op te leren fietsen.