Start met typen om te zoeken

De vernieuwde Urban Arrow FamilyNext

De vernieuwde Urban Arrow FamilyNext

Heb je het nieuwste lid van de Urban Arrow Family al voorbij zien komen? De Urban Arrow FamilyNext is het allernieuwste paradepaardje van Urban Arrow. Het nieuwe design en de technische verbeteringen maken de bakfiets precies zoals jij ‘m wilt. In dit blog lees je alles over de verbeteringen en innovaties die de Urban Arrow Familynext biedt. Ook maken we even een vergelijking met de Lovens bakfiets, zodat je de juiste keuze kunt maken.

De Urban Arrow FamilyNext heeft een innovatief design

De Urban Arrow fietsen staan bekend om hun kenmerkende design. Aan het uiterlijk van de bakfiets is in de loop der jaren weinig veranderd. Daar komt nog eens bij dat er lange tijd maar keuze was uit twee kleuren, namelijk zwart en zit. Sinds kort is de toffe kleur Sage Green ook verkrijgbaar.

Met trots is de Urban Arrow FamilyNext gelanceerd. Wat meteen opvalt aan de voorkant van de bak zijn de LED-lampen. Deze zorgen ervoor dat je nog beter zichtbaar bent in het verkeer, zowel in het donker als overdag. Een kleine kanttekening is dat de LED-lampen een optionele accessoire zijn die op een later moment verkrijgbaar zullen zijn. In de protection tube waar de design LED-lampen zijn weergegeven, worden standaard reflectoren aangebracht.

Wat is er nog meer nieuw?

Niet alleen de LED-lampen zijn nieuw, zo zijn er ook verbeteringen aangebracht die je misschien niet meteen zijn opgevallen. Een grote verandering is de geïntegreerde verende voorvork. Dit introduceert Urban Arrow voor het eerst. Een verende voorvork zorgt voor een nog betere rijervaring en het absorbeert schokken en stoten voor je kleintjes in de bak. 

Verder is er veel aandacht besteed aan het ontwerp van de bak. De bak is iets groter gemaakt, waardoor je meer ruimte hebt voor je kids of boodschappen. Bovendien kunnen de kinderen comfortabeler en veiliger zitten dankzij de verhoogde rugleuning, het verbeterde bankje en het nieuwe gordel-sluitsysteem. Voor de rest heeft het opstapje voor de kinderen een andere plek gekregen. Bij de andere modellen zit deze aan de voorkant van de bak, bij de FamilyNext zit deze aan de achterkant ter hoogte van het bankje. Hierdoor kunnen de kinderen makkelijker in- en uitstappen.

Specs van de Urban Arrow FamilyNext

Genoeg over het vernieuwde design, het is tijd om een aantal specificaties te bespreken. Niet geheel onbelangrijk bij een elektrische bakfiets. Hierin heeft Urban Arrow niet veel veranderd ten opzichte van andere modellen.

De FamilyNext is voorzien van een Bosch Cargo Line Gen 4 middenmotor en BES3. De motor levert een koppel van 85 Nm, wat meer is dan elke andere Urban Arrow. Daarnaast heeft de bakfiets een 545 Wh accu, waarmee je een actieradius van 50-80 km bereikt. Het bereik hangt van verschillende factoren af, zoals bijvoorbeeld hoe zwaar beladen de bak is.

Op het stuur zit het Bosch Kiox 300 kleurendisplay die gemakkelijk te bedienen is. Dit display biedt real-time informatie over je snelheid, accustatus en navigatie. Daarnaast is er een geïntegreerde laadfunctie voor je smartphone, zodat je onderweg nooit met een lege batterij komt te zitten. Verder heeft de bakfiets een Enviolo versnelling, een riemaandrijving en hydraulische schijfremmen.

Urban Arrow FamilyNext vs. Lovens

Rijervaring:

De Urban Arrow FamilyNext biedt een soepele en krachtige rijervaring dankzij de Bosch Performance Line CX motor, die krachtiger is dan de Bosch Performance Line motoren van de Lovens bakfietsen. Dit maakt het eenvoudiger om heuvels te beklimmen en zwaardere ladingen te vervoeren. Bovendien heeft de FamilyNext bredere banden dan de Lovens bakfiets, dit zorgt voor meer stabiliteit en meer grip.

Innovatief Design:

Hoewel Lovens bakfietsen bekend staan om hun robuustheid en betrouwbaarheid, biedt de Urban Arrow Family Next een moderner en strakker ontwerp. Bij Lovens is de accu weliswaar dieper in het frame geplaatst, maar dit kan leiden tot vochtproblemen. Dankzij het gebruik van lichte materialen is deze bakfiets wendbaarder en gemakkelijker te parkeren in stedelijke gebieden.

Gebruiksgemak:

Beide bakfietsen zijn voorzien van het Bosch Kiox 300 kleurendisplay. Het display is gebruiksvriendelijk en biedt een helder overzicht van alle informatie, waardoor je je volledig kunt concentreren op je rit. Als we verder kijken naar het gebruiksgemak, dan zit er een verschil in het sturen. De FamilyNext heeft een stuurstang die zorgt voor een directere stuurrespons dan het stuurkabelsysteem van de Lovens bakfiets.

Veiligheidsvoorzieningen:

Beide merken hechten veel waarde aan veiligheid, maar de vernieuwde remsystemen en verlichting van de Urban Arrow Family Next kunnen als geavanceerder worden beschouwd. Dit kan extra gemoedsrust bieden, vooral bij gebruik in de drukke stedelijke omgeving.

Upgrade de FamilyNext met accessoires

Urban Arrow heeft voor de bakfiets ook vier accessoires gelanceerd. Dit zijn bekende accessoires, maar deze zijn alleen geschikt voor de FamilyNext. Dit is het gevolg van de ruimere bak. Zo is er een regenhuif beschikbaar, ideaal om je kinderen of boodschappen droog te houden bij slecht weer. Daarnaast is er een extra bankje om een derde zitplek in de bak te creëren. Voor de allerkleinsten is er een babyseat adapter van Urban Arrow, waarmee je een Maxi-cosi eenvoudig in de bak kunt bevestigen. Ook is er een speciaal ontworpen Boxcover voor de Urban Arrow FamilyNext. Zo houd je de bak van binnen droog en schoon als deze buiten moet staan.

Conclusie

De Urban Arrow FamilyNext vertegenwoordigt een belangrijke stap voorwaarts in de wereld van elektrische bakfietsen. Met verbeteringen in motorvermogen, design, veiligheid en gebruiksgemak is deze fiets ontworpen om aan de behoeften van moderne gezinnen te voldoen.

Of je nu een ervaren bakfietser bent of net begint, de Urban Arrow FamilyNext biedt een superieure rijervaring die je dagelijks leven eenvoudiger en aangenamer maakt. Stap op en ontdek zelf het verschil!

De Urban Arrow FamilyNext kopen?

Ben je nieuwsgierig geworden naar de Urban Arrow FamilyNext? Bezoek onze website voor meer informatie of kom langs in onze winkel in Emmen voor een gratis proefrit. Bewonder het vernieuwde design en ontdek zelf waarom deze bakfiets de toekomst van stadsvervoer vertegenwoordigt!