Start met typen om te zoeken

Bosch Kiox 300 smart system display

Bosch Kiox 300 smart system display

Ben jij een sportieve rijder of wil je gewoon graag alle rijgegevens bij de hand hebben? Dan ben je bij deze blog aan het juiste adres. We gaan je meer vertellen over de Bosch Kiox 300 smart system display, lichten alle features uit en vertellen waarom dit systeem een goede toevoeging is op jouw fiets.

De Kiox 300 geeft jou realtime inzicht in jouw fietsrit en kan je bedienen via de LED Remote of Mini Remote aan je stuur. Met zijn compacte vorm, spatwater- en stofbestendig kleurendisplay is hij de beste vriend van elke sportieve fietser. Volledig verbonden in het smart system, krijgt het display continue nieuwe functies via de eBike Flow-app.

De eBike Flow-app

Met de eBike Flow-app bedien je alle functies van het smart systeem. Deze verbindt de drive unit, de accu, het display en de bedieningseenheid met elkaar. Met de app kan je jouw scherm helemaal aanpassen aan je eigen wensen, uitbreiden en up-to-date houden. Je download gewoon nieuwe functies en diensten die jij wilt hebben voor je fiets. Via Bluetooth installeer je eenvoudig updates voor het eBike systeem.

Minimalistische navigatie

Nieuw op de Kiox 300 en de eBike Flow-app is de gratis navigatiefunctie. Ideaal wanneer je een mooie route wilt uitzetten. Je plant de route in de eBike Flow-app en stuurt deze via Bluetooth naar je display. De pijl op het display geeft jouw actuele positie aan en de route wordt duidelijk aangegeven door een eenvoudige lijn. Instructies voor afslagen worden weergegeven om je goed te oriënteren en te begeleiden naar jouw bestemming. Met de LED Remote kun je op de Kiox 300 je aankomsttijd, afstand en tijd tot je bestemming zien.

Handige functies

Naast de Flow-app en de navigatie biedt de Kiox 300 nog meer features, al dan niet in combinatie met de Flow-app.

  • Hill Hold

Fiets je graag in bergachtige omgevingen of gebruik je de Kiox 300 op de mountainbike, dan is er een handige functie genaamd: Hill Hold. Met deze nuttige ondersteuning kan je gemakkelijk een steile beklimming met je fiets aan de hand maken. Daarnaast heb je ook nog de smart loopondersteuning, voor de wat steile stukjes naar een fietsenstalling of het terras.

  • Gepersonaliseerd scherm

De statusbalk van de Kiox 300 kan je naar eigen wens aanpassen. Heb je graag de tijd bij de hand, je snelheid of het laadniveau van je accu? In de instellingen kun je dit aanpassen met de LED Remote of de Mini Remote. Op deze manier heb je jouw persoonlijke scherm op je fiets.

  • Laadniveau

Naast het laadniveau van je accu kan je ook het laadniveau van je smartphone zien. Geen zorgen meer om je telefoon in je zak of tas die ongemerkt ontlaadt.

eBike Lock en Alarm

Na het installeren van de eBike Flow-app dient jouw smartphone als digitale sleutel om de motorondersteuning te deactiveren. Je telefoon uit je tas halen is niet nodig. Via Bluetooth wordt jouw smartphone automatisch herkend. Door middel van korte geluiden, lampjes en symbolen op de LED Remot, het display of je smartphone kan je zien of de eBike Lock actief is en de motorondersteuning is uitgeschakeld.

Naast de Lock functie kan je ook het alarm instellen. Wanneer je eBike Alarm hebt ingesteld, wordt het automatisch geactiveerd zodra je de eBike uitschakelt. Wanneer er een poging tot diefstal wordt gedaan, reageert eBike Alarm in eerste instantie met geluidssignalen en oplichtende leds. Wanneer jouw fiets wordt verplaatst, ontvang je een bericht op je smartphone en wordt de tracking-functie geactiveerd. Hiermee kun je je elektrische fiets volgen in de Flow-app. Wil je eBike Alarm gebruiken, dan dient de ConnectModule in je eBike te zijn geïnstalleerd.