Gratis verzending vanaf €75,-
Dé ombouw specialist
6 dagen per week bereikbaar
Start met typen om te zoeken

Bosch Gen4 motor tuning

Bosch Gen4 motor tuning

We zijn blij te kunnen informeren dat alle SpeedBox voor Bosch-modellen volledig compatibel zijn met de nieuwe Bosch Performance CX 2020-motoren. 

Bosch was onlangs in het nieuws dat de nieuwste modellen niet meer te tunen zouden zijn. Gelukkig heeft SpeedBox hier een oplossing voor gevonden in de vorm van de Speedbox 3.0. Deze zijn werkzaam voor de nieuwste Gen4 2020 modellen van Bosch. 

Speedbox 3.0 is geschikt voor de 4de generatie Bosch motor (bouwjaar 2021) en deactiveert met een simpele handeling de snelheidsbegrenzer. Dit kan via de Walk-assist knop óf Plus/Min/Plus/Min in te drukken. (kan per model verschillen)

Werkt de Speedbox naar behoren? Top! Laat je Bosch motor, display etc. daarna niet meer updaten. Updates maken de kans groter dat je chip door de nieuwe software herkent wordt. Fietsunie kan niet waarborgen dat je chip na een update nog naar behoren werkt en is niet aansprakelijk voor een niet-werkende chip na een update.

De nieuwste optie bij Speedbox is om zelf een maximum snelheid in te voeren! Dit kan door eerst de Turbo Stand te selecteren. Daarna ga je van Turbo, Sport, Tour naar Eco, en weer terug naar Tour, Sport, Turbo. Het display toont dan de snelheid die nu ingesteld staat. 2.5 correspondeert met 25km/h, 3.5 met 35 km/h etc. Haal het achterwiel van de grond en draai deze 360 graden. De snelheid zal per omwenteling nu oplopen van 1.5 --> 2.0 --> 2.5 etc. Ben je tevreden met de ingestelde snelheid, bijvoorbeeld 35km/h? (3.5 op het scherm), laat het wiel dan stil en wacht tot het display weer teruggaat naar de beginstand. 

Het is bij deze nieuwste chip belangrijk om ná het fietsen het systeem niet uit te zetten totdat er 0.0 op het display staat. Een timer informeert je hoelang dat nog duurt. Zodra 0.0 wordt getoond kan de fiets uit gezet worden. Wen jezelf aan dat je de fiets aan laat staan als je afstapt.

Bij het Intuvia display zal na een langere rit het veld voor de snelheid knipperen. (Bijvoorbeeld: 4.9kmh, 0.0km/h, 4.8 km/h, 0.0 kmh, 4.7 km/h, 0.0 kmh etc.)
Bij het Kiox display zal er onderin het scherm een stopwatch lopen. 

De SpeedBox 3.0 wordt geactiveerd door de WALK-knop of +/-/+/- op het bedieningspaneel kort in te drukken. Nadat u op deze knop hebt gedrukt, wordt de huidige snelheid van 9,9 km / u ongeveer 3 seconden weergegeven op het bedieningspaneel. Dit betekent dat de SpeedBox 3.0 is geactiveerd en de aanvullende hulp van uw elektromotor werkt nu tot een snelheid van 99 km / h. Wanneer de WALK-knop opnieuw wordt ingedrukt, wordt de huidige snelheid van 2,5 km / u weergegeven. Dit betekent dat de SpeedBox 3.0 gedeactiveerd is en dat alles werkt alsof de speedbox nooit was geïnstalleerd. De aanvullende hulp van uw elektrische fiets werkt nu tot de oorspronkelijke snelheidslimiet van 25 km / h.

Houd er rekening mee dat het gebruik van dergelijke aangepaste elektrische fietsen op de openbare weg in sommige landen mogelijk niet strookt met de wet. De fabrikant aanvaardt geen aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit het gebruik van SpeedBox-producten. Het is niet toegestaan ​​om elektrische fietsen uitgerust met de Speedbox-producten op openbare wegen, fietspaden en op openbare plaatsen te gebruiken. Elektrische fietsen uitgerust met Speedbox-producten kunnen uitsluitend op eigen terrein worden gebruikt en zijn volledig op eigen risico. Het gebruik van de Speedbox kan de garantie van jouw E-bike ongeldig maken.

Belangrijk

  • Jouw E-bike opvoeren is geheel op eigen risico.
  • Mogelijk vervalt de garantie vanuit de fabrikant bij gebruikmaking van deze tuning.
  • Fietsunie is op geen enkele wijze aansprakelijk te stellen voor eventuele gevolgen van het gebruik van deze tuningskit.
  • Voor sommige E-bike`s geldt dat het frame, de remmen en de techniek niet ontworpen zijn voor dit soort hogere snelheden. Daarbij dragen E-bikers vaak geen helm wat fietsen op veel hogere snelheid dan normaal gevaarlijker maakt.
  • Bij hogere snelheden kun je andere weggebruikers in gevaar brengen. Op een snellere fiets heb je als berijder een hogere reactiesnelheid nodig omdat je sneller dan normaal door het verkeer rijdt en je bochten neemt. Andere weggebruikers schatten vaak de snelheid lager in dan die in werkelijkheid is. Ook tussen langzamer verkeer op het fietspad kunnen deze snelle fietsen voor verwarring en gevaarlijke situaties zorgen.