Start met typen om te zoeken

Bosch E-bike System 3

Bosch E-bike System 3

Bestel je een e-bike? Dan heb je tegenwoordig ook de optie om te kijken naar een fiets met het Bosch E-bike System 3, beter bekend als BES3 of Smart System 3. Maar wat houdt zo’n smart systeem in en past het ook bij jou als fietser? In dit blog vertellen we alle ins en outs van het Bosch E-bike System 3.

Mogelijkheden met het nieuwe systeem

Het smart systeem maakt het mogelijk om alle componenten, zoals de drive unit, accu en display, te verbinden met de eBike Flow-app. Op deze manier kan je draadloos updates uitvoeren en zorgen dat jouw e-bike ten allen tijde up-to-date blijft. Met de eBike Flow-app kan je gebruik maken van verschillende functies: navigeer een mooie route, zorg ervoor dat je fiets beter beveiligd is of pas je rijmodus aan.

eBike Protect

Eén van de grootste pluspunten van het nieuwe systeem is de veiligheid. Omdat alle componenten van het smart systeem met elkaar verbonden zijn, zijn er ook oneindig veel mogelijkheden om functies en kenmerken uit te breiden. Zo biedt het systeem extra diefstalbeveiliging via de functies eBike Lock en eBike Alarm. Zo krijg je een melding wanneer je fiets wordt verplaatst en wordt de diefstal-tracking geactiveerd. Het Bosch eBIke ABS helpt je ook effectief en veilig te remmen, of je nu midden op het platteland fietst en in de stad.

Drive units

Bosch biedt verschillende motoren waar je uit kan kiezen. Zo heb je motoren met een laag vermogen, ideaal voor in de stad, op vlakke en licht hellende fietspaden. Voor iets meer power heb je Plus motoren waarbij je langere afstanden kan fietsen. Wil je graag in de bergen fietsen dan is de Performance motor de beste keuze. Je hebt dan genoeg power om berg op te komen.

Remotes en displays

Naast motoren hebben ook de displays een upgrade gekregen. Zo zijn ze allemaal te gebruiken met de eBike Flow-app. Of je nu een sportieve fietser bent of meer recreatief van de natuur geniet: voor iedereen is er een display. Nieuw zijn de Purion 200 en de Mini Remote. Door je fiets te koppelen met de eBike Flow-app kan je tijdens het fietsen gebruik maken van de controllers om alle functies te bedienen en op je telefoon alle rijgegevens inzien.

Accu’s

De accu’s van het smart systeem geven jouw fiets de juiste power en energieopslag voor elke situatie. Zo heeft de frame accu een nieuwe uitstraling gekregen en kunnen ze gemakkelijk verwijderd worden. Zo heeft de accu ook meer Wh tot zijn beschikking waardoor je weer meer uit je fiets kan halen.

Wat is het verschil met andere aandrijfsystemen van Bosch

Alle producten uit het nieuwe smart systeem kunnen met elkaar gekoppeld worden door middel van de eBike Flow-app. Door deze app op je telefoon te zetten en te koppelen aan je fiets krijg je eindeloos nieuwe opties. Bij de vorige systemen was er wel de mogelijkheid om van de app gebruik te maken maar waren er een beperkt aantal opties. Dit had voornamelijk te maken met de motoren, accu’s en display die nog niet compatibel waren met de app. Dat is bij het nieuwe systeem niet langer het geval.

Wat merk ik in de prijs bij fietsen met het Bosch smart system?

Het prijsverschil zal per fiets verschillen. Zo kan de ene fiets €100,- duurder worden, bij de andere fiets zal de prijs onveranderd blijven. Dit verschil wordt gebaseerd op wat er qua opties op de fiets zit. Wil je weten of een fiets bij ons in het assortiment met het nieuwe Bosch Smart System is uitgerust? Dat kan je zien door de vermelding van ‘Smart 2023’. Zo weet je duidelijk waarom je voor die ene fiets bijvoorbeeld nèt even wat meer betaalt.