Start met typen om te zoeken

Alles over Tenways fietsen. Modern, stijlvol en betaalbaar

Alles over Tenways fietsen. Modern, stijlvol en betaalbaar

Op zoek naar een nieuwe elektrische fiets? De keuze is reuze wat betreft fietsmerken. Daarom lichten wij in dit blog het merk Tenways uit. Deze fietsleverancier is nog niet zo bekend als merken zoals Cannondale, Giant, Gazelle en Batavus. Maar dit merk is hard op weg om ook een van de grote spelers op de markt te worden. Tenways E-bikes zijn zeer goed betaalbaar, je krijgt veel waar voor je geld. Geïntegreerde kabels, een naadloos weggewerkte accu, riemaandrijving en slimme functies maken de Tenways fiets uniek.

Tenways E-bikes

Ken je het merk Tenways nog niet? Dat is ook niet zo gek, want Tenways is eigenlijk nog maar net begonnen. De eerste e-bike kwam in 2021 op de markt. De fietsleverancier komt van origine uit China, maar het hoofdkantoor is gevestigd in Nederland en er zijn meerdere kantoren verspreid door heel Europa. In de drie jaar dat Tenways nu actief is heeft het merk zes verschillende modellen op de markt gebracht en daarnaast een elektrische bakfiets. De e-bikes zijn geschikt voor iedereen, alle fietsen zijn dan ook unisex modellen.

CGO, AGO en Cargo

Tenways heeft drie verschillende soorten fietsen en deze worden CGO, AGO en Cargo genoemd. Onder deze soorten vallen weer verschillende modellen. De Tenways e-bikes staan bekend om hun minimalistische, maar toch strakke design. Daarnaast zijn de fietsen zeer licht. Zo heeft het merk fietsen van onder de 20 kg.

CGO-serie

Onder de CGO vallen vier verschillende modellen, de CGO009, CGO800S, CGO600 Pro en de CGO600. Deze e-bikes worden door Tenways City Commuter Series genoemd. Dit zijn stadsfietsen en geschikt voor dagelijkse ritten zoals voor woon-werkverkeer of om boodschappen te doen, maar ook zeker voor langere fietstochten. Deze e-bikes zijn voorzien van een achterwielmotor, wat zorgt voor een natuurlijk rijgedrag en stabiele wegligging. Het strakke en minimalistische design van de CGO wordt versterkt door zijn slanke frame, gestroomlijnde spatborden en geïntegreerde bagagedrager met verlichting.

AGO-serie

De City Exporer serie bevat twee fietsen, de AGO X en de AGO T. Deze elektrische fietsen zijn net als de CGO’s ontworpen voor de stad, maar deze fietsen zijn geschikt voor zowel verharde als onverharde wegen en kunnen daarom ook buiten de stad worden gebruikt. Vergeleken met de CGO-serie zijn dit duurdere fietsen. Het verschil is dat de AGO X en AGO T voorzien zijn van een Bafang M420 middenmotor en dat het bereik van de AGO e-bikes groter is.

Cargo

De Tenways Cargo One is een luxe elektrische bakfiets. Dit model onderscheidt zich door zijn gestroomlijnde vormgeving en technische snufjes. De bakfiets heeft een krachtige Bafang M600 middenmotor waarmee je soepel, zelfs met een zwaar beladen bak door het verkeer cruiset. Met een grote laadbak die tot wel 150 kg kan dragen, biedt deze innovatieve bakfiets veel ruimte. Of je nu boodschappen doet of je kinderen naar school brengt. In de bak is ruimte voor twee kinderen. Zet je kids veilig en stevig vast met de ingebouwde gordels. De Cargo One is daarnaast voorzien van geïntegreerde knipperlichten, wat ervoor zorgt dat je goed zichtbaar bent in het verkeer. Verder kun je gemakkelijk je telefoon verbinden met de fiets via de Tenways app. Houd zo je ritten bij en stippel een mooie route uit op je telefoon en schakel die door naar het display van de Cargo One.

Een Tenways E-bike bij Fietsunie kopen?

Bij Fietsunie ben je aan het juiste adres als je op zoek bent naar een Tenways e-bike of elektrische bakfiets. Naast Tenways fietsen bieden we ook bijpassende onderdelen en accessoires aan. Ben je klaar om kennis te maken met dit fantastische merk? Kom dan langs in onze fietsenwinkel in Emmen en maak een gratis proefrit. Bij vragen kun je contact opnemen met onze klantenservice. Wij zijn maar liefst 6 dagen per week bereikbaar.