Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
Het zijn de MAGAZIJN OPRUIMWEKEN bij Fietsunie! 25% korting op e-bike accessoires en nog veel meer!

Hoe ga je om met de E-Drive fietsaccu?

Download de complete brochure in PDF

1. Het laden van de accu mag alleen met de meegeleverde oplader worden gedaan. Let op dat de lokale netspanning uit de wandcontactdoos overeenkomt met de bijbehorende lader.
2. De accu kan opgeladen worden, zowel gemonteerd op de fiets als gedemonteerd van de fiets.
3. Als je gaat laden, verbind dan als eerste de oplader met het stopcontact en daarna met de connector op de accu.
4. Als de groene LED brandt dan betekent het dat de lader gereed is met laden. Lees ook de instructies van de lader op het laadapparaat.
5. Als het laden gereed is, verwijder je eerst de connector van de accu en daarna pas de lader van de wandcontactdoos.
6. De accu moet een stabiele ondergrond hebben tijdens het laden om vallen te voorkomen. Voorkom dat er iets op de accu of de lader ligt en zorg voor een plaats waarbij er genoeg luchtcirculatie is.
7. Indien de accu zeer heet wordt stop direct met laden en neem contact op met jouw leverancier.
8. De accu is voorzien van een slaapstandfunctie. Dit is tijdens het niet gebruiken van de accu beter voor de levensduur van de accu. De accu kan eenvoudig uit de slaapstand gehaald worden door de aan/uit schakelaar te gebruiken.  

Eerste gebruik van uw E-Drive accu:

1. De eerste keer laden kan ongeveer tussen de 4 en 12 uur duren.
De accu’s zijn veelal vooraf in de fabriek geladen. LET OP! Jouw accu heeft pas zijn volledige capaciteit na 5-10 keer volledig opgeladen te zijn.
2. Als je de accu voor het eerst gebruikt of de accu is voor een lange tijd niet gebruikt, dien je eerst de volledige energie te ontladen uit de accu. Daarna laad je binnen uiterlijk 24 uur de accu op totdat de rode LED uit gaat. Voorkom leegstand van de accu. Dit vermindert de efficiency van de accu, en voorkomt herstelbare schade. 
3. Voorkom water in en om de accu. De accu is wel spatwaterdicht.
4. Als je de accu voor een lange tijd niet gebruikt: laad dan de accu helemaal vol en berg deze op een droge koele plaats op. Controleer de accu elke maand of er nog genoeg spanning in zit.
5. Voorkom dat de accu op een warme plek wordt gehouden.
6. Open de accu niet! Doe je dit toch, dan vervalt de garantie.
7. Oefen geen kracht of druk op de accu uit.
8. Voorkom dat de accu in of bij vuur komt.
9. Schud de accu niet, en laat het zeker niet vallen. Bij valschade vervalt ook de garantie.
10. Voer geen bewerkingen uit op de accu (boren, plakken etc.)
11. Pas op voor statische elektriciteit. Voorkom dat de accu hiermee in aanraking komt.
12. Als de accu is gebroken, kijk uit voor jouw ogen. Mocht het in aanraking komen met jouw ogen spoel dan direct met water en radpleeg en arts.
13. Als de accu gaat ruiken, vervormd is, heet wordt of andere afwijkende effecten vertoont stop dan met het gebruiken van deze accu en verwijder de accu van de fiets of houder.
14. Als de accu en andere delen van de batterij vies zijn zoals de connector maak deze dan schoon met een droge doek. Connectoren kunt u inspuiten met contactspray voor betere geleiding en tegen vocht.
15. De batterij schakelt zichzelf uit als deze leeg is. Dit is ter beveiliging tegen diepteontlading. Zo voorkomt hij schade aan de accu. Als de accu leeg is, laadt deze z.s.m. op.
16. Houd de accu uit de buurt van kinderen.
17. Zorg ervoor dat de accu op slot is tijdens gebruik om schade, verlies of diefstal te voorkomen.

Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien en om onze website te kunnen optimaliseren? Fietsunie en onze partners (Google) verzamelen gegevens en gebruiken cookies om persoonlijk en niet-persoonlijk te adverteren en deze te meten. Daarnaast gebruiken wij deze gegevens om ons websiteverkeer te analyseren. Voor meer informatie verwijzen wij u graag door naar ons Privacy Statement: Privacy Statement
Accepteer geselecteerde cookies