Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis De specialist om uw eigen fiets elektrisch te maken 30 dagen niet goed, geld terug

Hoe om te gaan met uw E-Drive accu

Gebruik van de Accu:

1. Het laden van de acc mag alleen met de meegeleverde oplader worden gedaan. Let op dat de lokale net-spanning uit de wantcontactdoos overeenkomt met de bijbehorende lader.
2. De accu kan opgeladen worden, zowel gemonteerd op de fiets als gedemonteerd van de fiets.
3. Als u gaat laden, verbindt dan als eerste de oplader met het stopcontact en daarna met de connector op de accu.
4. Als de groene LED brandt dan betekent het, dat de lader gereed is met laden. Lees ook de instructies van de lader op het laadapparaat.
5. Als het laden gereed is werwijderd u eerst de connector van de accu en daarna pas de lader van de wandcontactdoos.
6. De accu moet een stabiele ondergrond hebben tijdens het laden om vallen te voorkomen. Voorkom dat er iets op de accu of de lader ligt, zorg voor een plaats waarbij er genoeg luchtcirculatie is.
7. Indien de accu zeer heet wordt stop direct met laden en neem contact op met uw leverancier.
8. De accu is beveiligd tegen kortstondige ontlading tijdens het gebruik, indien de accu in de “slaap”stand valt is dit om verdere ontlading te voorkomen. Door de accu weer te gaan gebruiken zal deze weer in de normale stand komen.

 

Eerste gebruik van uw E-Drive accu:

1. De eerste keer laden kan ongeveer tussen de 4 en 12 uur duren, de accu’s zijn veelal vooraf in de fabriek geladen. LET OP! Uw accu heeft pas zijn volledige capaciteit na 5-10 keer volledig opgeladen te zijn.
2. Als u de accu voor het eerst gebruikt of de accu is voor een lange tijd niet gebruikt, ontlaadt u volledig alle energie uit de accu, daarna laadt u binnen uiterlijk 24 uur de accu op totdat de rode LED uit gaat, voorkom leegstand van de accu dit levert vermindering van de efficiency op of zelfs onhertelbare schade aan de accu.
3. Vorkom water in en om de accu. De accu is wel spatwaterdicht.
4. Als u de accu voor een lange tijd niet gebruikt: laadt dan de accu helemaal vol en berg deze op een droge koele plaats op. Controleer de accu elke maand of er nog genoeg spaning in zit.
5. Voorkom dat de accu in een warme plek wordt gehouden.
6. Open de accu niet! Doet u dit toch, dan vervalt de garantie.
7. Oefen geen kracht of druk uit op accu uit.
8. Voorkom dat de accu in of bij vuur komt.
9. Schudt de accu niet, laat het zeker niet vallen. Bij val schade vervalt ook de garantie.
10. Voer geen bewerkingen uit op de accu als boren, plakken ect.
11. Pas op voor statische elektriciteit, voorkom dat de accu hiermee in aanraking komt.
12. Als de accu is gebroken, kijk uit voor uw ogen, mocht het in aanraking komen met uw ogen spoel dan direct met water en radpleeg en arts.
13. Als de accu gaat ruiken, is vervormd, heet wordt of andere afwijkende effecten vertoont stop dan met het gebruiken van deze accu en verwijder de accu van de fiets of houder.
14. Als de accu en andere delen van de baterij vies zijn zoals de connector maak deze dan schoon met een droge doek. Connectoren kunt u inspuiten met contactspray voor betere geleiding en tegen vocht.
15. Stop met het gebruikt van de accu tijdens het fietsen als de accu leeg is, zo voorkomt u schade aam de baterij.
16. Houdt de accu uit de buurt van kinderen.
17. Zorg ervoor dat de accu op slot is tijdens gebruik om schade, verlies of diefstal de voorkomen.