Start met typen om te zoeken

Drentse Fiets4Daagse 2024

Drentse Fiets4Daagse 2024

De Drentse Fiets4Daagse wordt dit jaar voor de 59e keer georganiseerd en start op donderdag 25 juli. De laatste fietsdag is op zondag 28 juli. Je kunt ervoor kiezen om 1, 2, 3 of 4 dagen mee te fietsen. Ook dit jaar is het mogelijk om in verschillende plaatsen te starten. In Dalen, Westerbork, Diever of Meppel start je jouw fietstocht. Per startplaats kan het aanbod aan routes verschillen, maar wij kunnen jou garanderen dat je de mooiste plekjes van Drenthe te zien krijgt. Je kunt kiezen uit diverse routes van 40, 60 of 80 kilometer. Bekijk de routes per startplaats alvast online en ontdek welke routes je kunt gaan fietsen.

Route 40 km

Vanaf iedere startplaats kun je de route van 40 kilometer fietsen. Deze is geschikt voor zowel volwassenen als kinderen. De gemiddelde fietser doet ongeveer 2,5 uur over deze route. Daarbij zijn pauzes en stops bij beleef- en stempelposten onderweg niet meegerekend. Deze route is ook geschikt voor kinderen. Heb je kleine kinderen die niet zelf kunnen fietsen? Overweeg dan een (elektrische) bakfiets, want zo kunnen de kinderen optimaal genieten onderweg.

Route 60 km

Ook de route van 60 kilometer kan vanaf iedere startplaats gereden worden. Ben je dol op fietsen en wil je graag iets zien onderweg? Dan is deze route zeker iets voor jou. De gemiddelde fietser doet ongeveer 4 uur over deze route. Daarbij zijn pauzes en stops bij beleef- en stempelposten onderweg niet meegerekend. Deze route is geschikt voor tieners en volwassenen.

Route 80 km

Ben je echt een fietsfan en wil je de maximaal genieten van het Drentse landschap tijdens de Drentse Fiets4Daagse? Dan is er een route van maar liefst 80 kilometer beschikbaar. Je fietst over verharde paden en komt door de mooiste Drentse dorpjes en natuurgebieden. De 80 km route kan alleen gereden worden vanaf  Meppel en zal circa 5 uur duren. Daarbij zijn pauzes en stops bij beleef- en stempelposten onderweg niet meegerekend.

Zondg 30 juli familiedag

Op zondag 30 juli is er een speciale familiedag in Dalen. Vanaf dit startpunt worden er op de route allerlei leuke activiteiten voor de kinderen georganiseerd.

Trapmoatie

Ben je alleen, maar wil je liever op pad met een fietsmaatje? Dan kun je je aanmelden voor een trapmoatie. De organisatie probeert jou te koppelen aan een passend fietsmaatje. Zie de website van de Drente Fiets4Daagse voor meer informatie.

Beleef- en stempelposten

Tijdens de Drentse Fiets4Daagse fiets je langs stempelposten en dien je jouw deelnamekaart te laten controleren en af te stempelen. Sommige stempelposten zijn ook ingericht als beleefpost. Bij deze zogenaamde beleefposten krijg je op vertoon van je bewijs van inschrijving toegang tot allerlei leuke activiteiten, voordeeltjes en interessante bezichtigingen. Tevens is er gedacht aan vermaak, een hapje en een drankje. Een stempelpost is een prima plek om even uit te rusten en te genieten.

Wat kost het om mee te mogen fietsen?

Wanneer je ervoor kiest om je in te schrijven middels de online voorverkoop betaal je € 8,50 per dag of €25,- voor 4 dagen. Schrijf jij je in bij de startplaats? Dan betaal je €10,- per dag of €27,50 voor 4 dagen. Kinderen t/m 12 jaar zijn gratis, maar moeten wel worden ingeschreven. Deelnemers t/m 15 jaar mogen alleen onder begeleiding van een ingeschreven volwassene meedoen.

Gratis ontbijt voor alle deelnemers

De Drentse Fiets4Daagse biedt alle deelnemers een smakelijk begin van de dag in de vorm van een gezellig en groots ontbijt. In alle startplaatsen zal er een soortgelijk ontbijt worden georganiseerd. Er staan vele gedekte tafels met onder andere heerlijke broodjes, divers beleg, jus d’orange en een heerlijk vers gekookt eitje. Wil je ook mee-ontbijten? Schrijf je dan in voor de Drentse Fiets4Daagse en schuif gezellig aan. Na inschrijving hoef je, je niet apart aan te melden voor het ontbijt.

De Drentse Fiets4Daagse fietsen op een E-bike?

Wil je meedoen op een E-bike? Zorg dan voor een E-bike met voldoende accucapaciteit. De meeste accu's zijn wel geschikt voor de 40 km route, maar niet iedere accu is geschikt voor de 80 km route. Upgrade jouw accu of zorg ervoor dat je jouw E-bike onderweg kunt bijladen, zodat je niet zonder trapondersteuning komt te zitten. Tip: gebruik niet de gehele route de hoogste stand qua ondersteuning. Op deze manier spaar je jouw accu en kun je langer fietsen met één acculading. Is jouw E-bike toe aan een nieuwe accu? Bekijk dan ons gehele assortiment elektrische fietsaccu's.

Fiets huren tijdens de Drentse Fiets4Daagse?

Bij Fietsunie huur je de beste elektrische fietsen. Of je nu kiest voor een E-bike of elektrische bakfiets, wij zorgen ervoor dat je comfortabel kunt fietsen. Wist je dat je ook gebruik kunt maken van onze haal- en brengservice? Ideaal, want zo start je eenvoudig vanaf jouw favoriete startplaats. Bekijk onze pagina fiets huren voor meer informatie.

Aanmelden

Ben je enthousiast geworden en wil je graag mee fietsen? Meld je dan aan op de website van de Drentse Fiets4Daagse en fiets de mooiste routes.