Op werkdagen voor 16:00 besteld, morgen in huis De specialist om uw eigen fiets elektrisch te maken 30 dagen niet goed, geld terug

Past een Bafang middenmotor op mijn fiets?

Past een Bafang middenmotor op mijn fiets?

Past de Bafang motor in mijn fiets?

Dit is een vraag die wij heel erg vaak krijgen. De vraag die je als eerste moet stellen is: "wat voor trapas heeft mijn fiets"? U moet het antwoord weten om te begrijpen hoe de Bafang motor in uw fiets past en welke maat motor u kiest. Vervolgens moet u weten dat Bafang BBSxx-motoren een trapashartdiameter hebben van 33,5 mm en zijn ontworpen om te passen in de fiets trapas als JIS of Japanse industriële standaard, die sterk lijkt op onze standaard hier in de Europa, ISO / Engels, BSA, Brits of "schroefdraad". Verkrijgbaar in 4 breedtes, (68 mm) (73 mm oversized) (83 mm enkele downhill- en FR-fietsen) (100 mm "Fat bikes"). De binnendiameter van de schaal is 33,6-33,9 mm. BSA heeft schroefdraad aan de binnenkant van de schaal van. Hieronder ziet u een voorbeeldfoto van de BSA-schroefdraad Bottom Bracket die eenvoudig kan worden geïdentificeerd met de schroefdraden aan de binnenkant van de schaal. Dit is waar de BBSxx-motoren voor zijn ontworpen. Dus als je fiets een schroefdop heeft zoals de onderstaande foto, heb je geluk, nu hoef je alleen nog maar een motor in de juiste breedte te bestellen. Let wel op de breedte van de 250watt, 500watt en 750watt motoren zijn geschikt voor 68mm-73mm bottom brackets. Enkel de BBSHD is verkrijgbaar in een 100mm variant.

 

 

De BBS01 en BBS02 wordt geleverd in slechts één maat (68-73 mm) Wij kunnen deze motor echter wel opmaat voor u laten maken zodat deze ook is geschikt voor 83-100 mm assen. De 68-73 mm BBS01, BBS02 en BBSHD kunnen eenvoudig in een 73 mm trapas gemonteerd worden. Het enige dat nodig is, zijn langere inbus boutjes voor het vastzetten van de borgplaat. Gewoonlijk past alleen Bafang centrale borgmoer op de motor en de sierdop niet.

Helaas worden fietsen geleverd zonder standaarden en zijn ze voorien van verschillende breedten en diameters, dus let op. Misschien heb je een van deze fietsen of ben je van plan er een aan te schaffen en weet je het niet eens. Let op koop geen fiets totdat je precies weet wat voor soort bottom bracket de fiets heeft.

 

Bij 90% van de fietsen zal de Bafang motor passen. Echter heeft u een Gazelle met een perslager. Dan zal er eerst een opvulring gemaakt moeten worden. Deze as heeft namelijk een grotere diameter. En bij bijvoorbeeld een Baboe Big zal de motor niet zomaar passen. Er dient een aanpassing gedaan te worden aan het frame om dit mogelijk te maken. 

Soms moet er ook rekening worden gehouden met het hart van de trapas tot de onderkant van het frame. Deze afstand mag niet te groot zijn aangezien dit op de motor ook niet het geval is. Op de afbeelding hieronder ziet u hoe groot deze afstand maximaal kan zijn.

Kortom de Bafang middenmotor past op vele fietsen. Of u nou een normale stadsfiets heeft of een ligfiets, driewielfiets of tandem. Het belangrijkste is welke trapas zit er in mijn fiets. Wij hopen met dit artikel een stukje onduidelijkheid weggehaald te hebben bij veel mensen die zich dit afvroegen. Mochten er verder toch vragen zijn ontstaan dan kun je altijd contact met ons opnemen middels mail of telefoon.

      16-03-2018 20:53     Reacties ( 2 )
Reacties (2)
 Bart Crollet -  27-10-2019

Hallo, ik ben zoals hierboven beschreven bezitter van een gazelle fiets met perslager dus binnendiameter te groot voor bafang motor. Heeft u een mogelijkheid tot levering van adapterbussen? Of bestaat er een andere oplossing? Mvg, Bart

 René Driessen -  14-10-2019

Hallo, ik ben zoals hierboven beschreven bezitter van een gazelle fiets met perslager dus binnendiameter te groot voor bafang motor. Heeft u een mogelijkheid tot levering van adapterbussen of andere oplossing? Vr.gr. René Driessen