Start met typen om te zoeken

Top 10 meest handige bakfiets accessoires

Top 10 meest handige bakfiets accessoires

Wanneer je je verdiept in de wereld van bakfietsen kom je er al snel achter dat er vele soorten en merken verkrijgbaar zijn. Sommige merken bieden een tal van accessoires en onderdelen, waardoor je de bakfiets zo kunt customizen als jij dat wilt. Een regenhuif, peuterstoel of Maxi-Cosi drager zijn bij de meeste bakfietsen wel te verkrijgen. Een extra bankje, hippe kussenset of een handig bagagenetje zijn helaas niet bij iedere bakfiets te vinden. Zit je nog in de oriëntatiefase en weet je nog niet welk merk bakfiets je wilt kopen? Bedenk dan goed welke bakfietsaccessoires je nodig denkt te hebben én of deze eenvoudig besteld kunnen worden.

In dit blog zijn de 10 meest handige bakfiets accessoires voor jou op een rijtje gezet.

 1. Een regenhuif
  De eerste accessoire die vaak wordt gekocht na aanschaf van een bakfiets is een regenhuif. Deze zorgt ervoor dat jouw kinderen uit de regen en de wind zitten. Er zijn verschillende regenhuifen/ raincovers verkrijgbaar. Voor Urban Arrow bakfietsen zijn er twee soorten verkrijgbaar, namelijk de Essential en Plus. De Plus is iets groter en biedt daardoor meer ruimte. Tevens zijn de zijkanten oprolbaar, waardoor je jouw kinderen makkelijker in de bak kunt plaatsen. Carqon heeft een regentent voor de Cruise en de Classic op de markt gebracht. En Vogue bakfietsen worden standaard geleverd met een simpele regenhuif. 

 2. Een peuterstoel
  De bakfiets wordt vaak gebruikt om jonge kinderen te vervoeren en vaak zijn deze kinderen net te klein om al op het bankje plaats te nemen. Daarom is een peuterstoel een hele handige bakfietsaccessoire. Peuterstoelen zijn in diverse varianten leverbaar. Je hebt de keuze uit een 3- of 5 puntsgordel en er zijn meerdere covers verkrijgbaar. Een 4 seizoenen cover in de kleur zwart of een heerlijk zachte imitatie schaap cover. Melia peuterstoelen zijn het meest bekend en eigenlijk in alle bakfietsen te plaatsen door gebruik te maken van de juiste bevestigingssets. Carqon heeft een eigen peuterstoeltje inclusief bevestiging ontworpen die zowel in de Cruise als de Classic past.

 3. Extra bankje Urban Arrow
  De bakfietsen van Urban Arrow hebben een heerlijk ruime laadbak waardoor het mogelijk is om nog een extra bankje in de voorkant van de bak te plaatsen. Dit extra bankje biedt een zitplaats voor een derde kindje. Ideaal toch?

 4. Maxi-Cosi adapter en Steco Mini Mee
  Wanneer je een baby wilt meenemen in de bakfiets dan raden wij het altijd aan om je eigen Maxi-Cosi te gebruiken omdat jouw baby hier het meest veilig in vervoerd kan worden. Om de Maxi-Cosi goed vast te zetten gebruik je originele Maxi-Cosi adapters of de Steco Mini Mee.

 5. Een kussenset
  Een kussenset ziet er niet alleen knusser uit, maar biedt ook meer comfort voor jouw kinderen. De kussens van Studio Vollebak zijn speciaal ontworpen voor Urban Arrow bakfietsen en hebben een extra hoge kraag, waardoor de nek meer ondersteuning krijgt. De kussens zijn verkrijgbaar in het zwart of in een hippe print. Ook voor Vogue en Carqon bakfietsen zijn kussensets verkrijgbaar.

 6. Een bagagedrager
  Dit klinkt niet erg logisch hé? Maar wist je dat de meeste bakfietsen zonder bagagedrager worden geleverd? Gelukkig zijn er losse dragers verkrijgbaar, waardoor je toch een bagagedrager kunt monteren. Zo kun je een extra fietsstoeltje achterop de fiets plaatsen, extra fietstassen meenemen of een buggy aan de drager hangen. Tip: let er op dat de drager stevig genoeg is en genoeg draagkracht heeft voor een fietsstoeltje.

 7. Box cover of afdekzeil
  Een box cover of afdekzeil plaats je over de bak, zodat de laadbak schoon en droog blijft. Deze accessoire is echt super handig in de herfstperiode, want zo kunnen er geen blaadjes in de laadbak vallen. Zowel de box cover van Carqon als het afdekzeil van Urban Arrow zijn oprolbaar, waardoor jouw kinderen gewoon in de bak kunnen zitten. 

 8. Een bagagenet
  Heb jij allemaal los slingerende spullen in jouw laadbak en wil je hier iets aan doen? Koop dan een bagagenet voor jouw bakfiets. Een bagagenet kan eenvoudig worden bevestigd en biedt net genoeg ruimte om alle kleine spullen in op te bergen. Op dit moment hebben wij alleen bagagenetjes voor Urban Arrow in ons assortiment.

 9. Urban Arrow vloermat
  Deze accessoire staat eigenlijk onterecht op plaats 9, want de vloermat is echt een must have wanneer je een Urban Arrow bakfiets hebt. De vloermat zorgt ervoor dat je kinderen niet uitglijden op de soms gladde bodemplaat.

 10. Bike Cover
  Een bike cover zorgt ervoor dat jouw bakfiets droog en schoon blijft. De cover is gemaakt van waterafstotend materiaal en kan daarom ook buiten worden gebruikt. Voor zowel Urban Arrow als Carqon bakfietsen zijn bike covers verkrijgbaar.